Hemmafix: klä om stolarna!

Att klä om stolar är inte direkt vår specialitet. Men vi fick nog av våra gamla slitna köksstolar med trasiga, sjaviga dynor. Så vi kastade ut dem (eller okej, vi sålde dem på Blocket) men behöll de sjaviga dynorna. Och så köpte vi fyra nya stolar för genant lite pengar, på Blocket. Iakttog den rätt deppiga klädseln på stolarna, de var i hyfsat sunkigt skick. Och sittdynan var stenhård, kan aldrig funnits någon stoppning där.

Efter en vända till Ikea köpte vi några meter mönstrat tyg. Sedan utrustade vi oss med sax och häftpistol och rödvin. Och så blev det åka av! Att klä om stolarna med sin man är något jag verkligen inte rekommenderar, man börjar lätt bråka. Särskilt då ingen har någon koll på sånt här. Vi gjorde på värsta tänkbara, slappa fusksätt: vi tog de gamla dynorna från förra stolarna och satte ovanpå dessa och sedan spände vi över Ikea-tyget och så tjoff tjoff häftade vi fast härligheten. De första två var förfärligt tråkiga att göra. Men efter några glas vin blev det betydligt roligare och maken använde stuvbitarna som bandana…haha.

Stolarna fick ansenlig höjd, komfort och verkligen ett nytt lyft! 4 balla stolar under 400 kr, helt sjukt vilket kap! Nu har vi blandade sorter av matbordsstolar vilket var vårt mål, så att det ser lite mixat ut.

  1. Eva skriver:

    Gillar ert hem! Så personligt och coolt. Läser man många bloggar blir man till slut trött på att alla hem ser likadana ut.

    1. Vilken snäll kommentar, Eva! Tack snälla för att du läser =) Gott nytt år!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..