Så fixar du en mysig nyårsafton utan press (till budget)

Nyårsafton och jag har varken tid, lust (eller råd!) i nuläget att stå och slita i köket i åtta timmar med en trerättersmeny som kräver finurliga ingredienser som rådjur, kalkon, hummer eller efterrätter med inslag av ätbart bladguld. Jag hinner heller inte köpa en ny nyårsklänning och jag har inte styrt upp en härlig vistelse på herrgård med mina 20 närmaste vänner.

Imorgon lanserar jag en ny portal och därför har jag jobbat i princip dygnet runt de senaste 7 veckorna. Därför får helt enkelt nyårsafton bli av det enklare slaget. Men för den sakens skull behöver det inte bli tråkigt eller dåligt!

Bild från Dining and livingroom

Mina bästa tips för att fuskfixa en glammig nyårsafton

  1. Hinner du inte köpa en ny klänning, så stressa inte över det utan köp ett par skitstora örhängen eller ett statementhalsband i stället. Det är ändå bara överdelen av kroppen som syns på alla bilder ni tar. Bär samma blåsa som förra eller förrförra året! Ändå ingen som minns vad du hade då.
  2. Slit ner några kulor från julgranen och klipp av några grankvistar också (den ska ju ändå ut snart). Dessa dekorerar du sedan nyårsbordet med. Hinner du inte stryka duken gör det inget – då blir det lite rustik och mysig känsla! Lite kottar utslängt över bordet och ljusslingor blir också fint.
  3. Köp minikrustader på Ica eller Coop och köp färdig skagenröra i charken. Sen klickar du i dessa kluttar strax innan ni ska äta förrätt – klart! Fantasilöst kanske, men vaffan – alla gillar ju sådana munsbitar. Överkurs är att klicka på lite stenbitsrom.
  4. Om du inte har köpt champagne går det lika bra med Prosecco. Gör bubblet ännu roligare med att pimpa det med sockervadd (finns också att köpa på Ica eller Coop, i burkar – blå eller rosa). Sockervadd räddar de flesta tillställningar och adderar glamour direkt! Du kan spara lite sockervadd till barnens efterrätt (som är milkshake- alltså mjölk och glass vispat, som du serverar i högt glas med sugrör toppat med sockervadd = succé).
  5. Laga något enkelt som du redan vet att alla gillar. En bit grillat kött och vitlöksdoftande potatisgratäng duger gott! Strunta i bröd och tillbehör, man blir mätt ändå. Vi ska grilla och äta potatisgratäng till – då det så! Hummer åt vi tidigare i veckan, så det vill vi inte ha ikväll igen.
  6. Till efterrätt kan du sno följande tips: gör en vanlig knäckig smulpaj med hallon och blåbär (frysta hallon och blåbär blir bäst!). Smeten gör du av smör, havregryn, mjöl, socker, muscovadosocker, lite salt och lite kanel. Tjonga in i ugnen på 175° i 40 min ca. Sedan portionerar du ut den kladdiga geggan i botten på fina glas och så köper du sån där vaniljvisp som du vispar upp och klickar på överst. Pudra över lite kanel = klart!
  7. Ladda hem frågesportappen Kahoot så att ni har något kul att göra efter middagen. Folk blir som vilda av det. Barnen kan också vara med!

Ja, sedan är det bara att skåla och umgås och mysa och sedan har du en fantastisk nyårsafton avklarad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..