Svarta väggar, vad tycker vi om det?

Jag är väldigt förtjust i mörka väggar, riktigt så där superdystert och mörkmörkt, typ svart. Nej, det kan man förstås inte tro med tanke på hur ljust det är hemma hos oss. Men jag HAR faktiskt haft mörka väggar i flera andra boenden tidigare. Får dock aldrig riktigt till det så där mysigt och suggestivt som jag ser på bilder i flashiga inredningsmagasin.

Det kanske är en utopi att få till det bra med svarta väggar i ett så pass ljusfattigt land som Sverige, vad tror ni? Yay or nay?

Samtidigt blir man ju sugen då man ser dessa bilder – så otroligt coolt! Min bloggkollega Laila har ju många inslag av svart i sitt hem, så varför inte? Eller så är det samma sak som att klippa lugg – en bra idé, fast bara i teorin…

Tips!

• Om du inte törs gå all in med svartsvarta väggar, kör en mörkt blå nyans, eller mörkgrått, mörkt aubergine eller mörkgrönt. Kan ge en snarlik effekt av det sofistikerade och dämpade men inte lika grottliknande som det svarta.

• Måla bara en vägg svart och se hur det känns. Efter ett tag kan du måla ytterligare en… Och sedan alla väggar.

• Måla taket svart! Väldigt effektfullt och sofistikerat. Kan dock ge en känsla av lägre takhöjd, så det passar nog bäst om du redan har lite rymd i rummet. Just svarta tak i badrum blir väldigt fint.

Bilder från Dailydreamdeco.com, Apartmenttherapy.com, Decoist.com, Britishpaints.com.au, Mio, Pinterest.

  1. Har också haft mörka väggar tidigare, inte helt svart men mer mot det mörkgråa hållet. Tycker det ser jättefint ut på bilderna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..