Enkla tipset för att ha det städat hemma

Trött på att det alltid är stökigt hemma? Här kommer mitt enkla tips för att få det så där fint att du törs släppa in barnens kompisars föräldrar i hallen utan att i panik snegla bakåt för att se hur huset ser ut:

Stöka inte till.

Det kan ju kanske låta som en omöjlighet för många, men vad jag menar är att du ska agera proaktivt. Låt inte röran ta kommando över dig – ta kommando över röran! Låt inte tvättkorgar svämma över, leksaker ligga på golvet, kläder hänga över stolar (eller på golvet, eller i fåtöljer, eller på alla andra ställen där de egentligen inte ska vara). Ta tag i skiten direkt. Diska undan efter maten, ställ in i diskmaskinen, töm diskmaskinen. Bädda sängen DIREKT efter att du gått upp (en extremt skön feelgood-känsla och sätter tonen för resten av din välstädade dag).

Det finns ett annat knep: och det är att investera i en städerska som kommer regelbundet, vilket vi gör. Kanske det som har räddat både vårt äktenskap och vårt hem.

Så här ser hemmet ut i åtminstone 20 minuter efter att det har blivit städat hemma hos oss. Sedan blir det kaospanik efter en liten stund. Förstås. Men vi blir bättre och bättre på att ta till oss av knep 1.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..