Lyxig varm choklad med karamellpopcorn!

Så här pimpar du den varma chokladen till mellomyset (eller efter något riktigt bra åk i skidbacken den närmaste veckan, för er som det går utför för): med caramel corn (alltså karamelliserade popcorn) och en klick grädde!

Det finns två varianter av denna förföriska rackare till comfort food/drink: en lite snabbare, halvfabrikat-nischad variant och en sofistikerad, krånglig och hemgjord sådan. Jag dömer ingen – man får avväga själv vad man har tid med!

Här får du tips på båda:

Enklare variant

Du behöver: 
• Mjölk
• O’boy (alternativt kakao och socker)
• Sån där spraygrädde på tub
• Färdiga karamell-popcorn (brukar finns på Ica eller Coop, eller usagodis.se, ta den med klassisk caramel-smak).

Gör så här: Well, du kokar upp mjölken, vispar ner lite O’boy. Sedan häller du upp den varma chokladen i ett glas, dekorerar med en näve karamellpopcorn, spritsar på en gräddklutt och så i med två sugrör – sedan är du klar!

Tid: 4 minuter.

Överkurs

Du behöver:
• Mjölk (gärna Gammaldags mjölk, som har en högre fetthalt)
• Mörk choklad av god kvalitet (100 gram behövs till 4 dl mjölk som räcker till 2 pers)
• Vispgrädde
• Popcornmajs
• Socker
• Smör

OBS! Det kan vara så att du även behöver sirap, muscovadosocker osv, beroende på vilken recept du väljer för karamellpopcornen!

Gör så här: Det finns lite olika läror kring hur man gör caramel corn, eller karamelliserade popcorn/karamellpopcorn som det heter på svenska. En del löser hela knäckighets-processen direkt, samtidigt som man poppar själva majskornen – ett sådant recept hittar du här och här. Medan det finns andra recept som tillsätter det mumsiga kletet i efterhand (lite fler moment), du hittar tips om detta här och här. Välj själv vad som passar dig bäst! Börja i alla fall med karamellpopcornen. Och när de har svalnat vispar du grädden. Därefter kokar du upp mjölken och tillsätter den mörka chokladen i bitar. Sedan kan du säkert räkna ut hur du komponerar ihop allting. Enjoy!

Foto iStock

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..