Nästan allt i bakväg blir sötare om det får en rosa makeover. Det fick jag inspo av genom att läsa denna artikel, så jag beslöt mig för att göra maränger Barbie-style. Inte så svårt, faktiskt!

Du använder samma teknik som när jag tipsade om att marmorera marängerna till Halloween (för er som minns), du hittar det inlägget här.

Kort recap: alltså -du gör marängsmeten som vanligt, men efter att ha tryckt ner marängfluffet i spritspåsen så tar du ut ett litet ”spår” vid ena sidan av påsen och gör en ”bana” med hjälp av förslagsvis ett sugrör. I denna lilla minitunnel droppar du sedan ned lite röd hushållsfärg. Men beware! Betongen på LITE! Det är väldigt lätt att överdosera karamellfärg/hushållsfärg.

Sedan spritsar du ut marängerna som vanligt. Dekorera dem gärna med lite rosafärgat eller karamellfärgat strössel. Och så glömmer du bort dom i ugnen i en timma (helst längre) på låg värme, 100°.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..