Vi är kanske de sämsta husägarna norr om Stockholm. I alla fall gällande att engagera sig i trädgården. Se bara här: vi har liksom MISSAT att ta in utemöblerna för vintern. Vi köpte nya, dyra utemöbler i somras – och nu är de helt täckta av snö.

Så vad gör vi? Borstar bort snön och tar in dom i garaget och hoppas att de återhämtar sig?

Eller struntar i att ta in dom, nu har de ju redan fått sin prövning i månader av vinterkyla – så att ta in dom nu lär knappast göra varken till eller från…

Vi har även ignorerat det faktum att ta in Gertrud (vi kallar henne så), som är en staty/byst som de förra ägarna var snälla att efterskänka. Mamma har bannat oss och sagt att Gertrud kommer att spricka av minusgraderna. Men Gertrud står fortfarande pall för Kung Bore, trots att hon inte har några kläder alls på sig.

Någon utebelysning har vi heller inte fixat, men där ser vi åtminstone ett ljus i mörkret (ursäkta ordvitsen) och har bokat tid med en elektriker som ska komma senare i vår då arbetsförhållandena inte är fullt lika gräsliga.

Vad mer? Jo, det enda positiva med snötäcket på tomten (som vi för övrigt inte pallat att skotta ordentligt) är att det döljer det faktum att vi inte krattade upp och tömde alla lövhögar i höstas.

Inte har vi städat källaren heller, som vi sa att vi skulle göra på sportlovet. Att vara husägare är fantastiskt, men samtidigt innebär det en hel del krav och när båda föräldrarna i familjen behöver jobba hemifrån under lov och samtidigt roa/engagera barnen i kul aktiviteter så blir det inte så mycket tid över helt enkelt.

 

 1. Varför inte anlita en trädgårdsmästare? En som planerar o följer upp. Eftersom ni inte har så stort intresse av att GÖRA, men ändå vistas i.

  1. Låter ju som en UTMÄRKT idé! Planeringen har vi rätt bra koll på, men själva utförandet är det värre med. Men du har rätt i att vi borde leja bort detta!

 2. Malin skriver:

  Hur kommer det sig att ni har hus om ni inte är intresserade eller har tid för det?

  1. Oj…Det var rakt på sak! 😉 Vi älskar verkligen vårt hus och är intresserade av det på INSIDAN. Vi älskar förvisso vår trädgård också men har kanske inte samma intresse för att åka till plantskolor varje helg och tillbringa timmar och åter timmar bara för att underhålla den i ett perfekt skick. Vi hade tänkt stanna i detta hus väldigt länge så förhoppningen är väl att kunna ta bättre hand om trädgården på ålderns höst (det är väl sånt pensionärer gör?).

   1. Laila skriver:

    Ha ha, tror nog inte att ni är ensamma. Kommer så väl ihåg när paviljongtaket brakade 😂 vad gäller möblerna, utan att veta men jag skulle nog låta dem stå och hoppas på det bästa i vår. Det kan ju bli en för stor klimatomställning att komma in i fuktig värme mot att stå i kvar ute i vanligtvis torr men kall luft..? Bara min teori, det får väl bli läropengar annars 😱lycka till! 👍

    1. Vi följde ditt råd och lät dem stå! De verkar ha överlevt denna tuffa prövning… Tack för tips! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..