Inomhusmys är också mys!

Tanken var att klä på oss det varmaste vi hade, hela familjen och pulsa ut i snön och trotsa de tolv minusgraderna. Och så skulle vi skåla i medhavd termos med varm choklad och göra upp eld vid någon av uteplatserna här vid sjön för att sedan grilla pinnbröd.

Tanken var god! Att ge upp den tanken kändes dock som en ännu bättre idé. Inomhusmys är också mys! Så vi kokade varm choklad och barnen fick (till en början motvilligt) hjälpa till att göra Flinkenbergs numera klassiska pinnbröd med parmesansmak. Receptet har jag bloggat om förut, men here we go again:

Pinnbröd med parmesan

(Räcker till ca 12 st)

7 dl vetemjöl
2 tsk salt
100 g smör
2,25 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl finriven parmesanost
Flingsalt + svartpeppar

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor bunke. Mjuka upp smöret i mikron på låg effekt så att det inte smälter men blir mjukt (rumstemperatur funkar också bra, men tar förstås lite längre tid). Blanda ner det mjuka smöret och mjölken. Blanda och knåda ordentligt. Sist häller du i den rivna parmesanen. Knåda ihop allt så att det blir en smidig deg, inte för torr och inte för kladdig.

Dela sedan upp degen i 10-12 delar och rulla ut varje del till en långsmal ”orm” som ska vara jämntjock. Denna slinga snurrar du sedan runt små trägrillspett. Lägg därefter spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Pensla med ägg och strö över valfri topping (vi struntade i topping denna gång): flingsalt, kummin, paprikapulver, rosmarin, sesamfrön eller vad du nu vill. Sedan in i ugnen på 225° i tio minuter, sedan är de klara!

Fördelen med dessa bröd är att du nästan alltid har ingredienserna hemma i skafferiet och kylskåpet, de kräver ingen lång och krånglig jästid, barnen kan vara med och knåda dem och nästan alla gillar dem.

Efter bakstunden med varm choklad åkte jag och tvillingarna till ett köpcentrum, köpte en massa godis och såg ”Coco” som är en fantastisk pärla till film! Och ingen av oss behövde frysa för att mysa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..