Trädgårdsplaner för våren

Bara någon månad till av frost och kyla sen är det ju faktiskt vår, eller hur? Och denna vår/sommar tänker vi lägga lite mer tid på att få en bra och mer lättskött bas i trädgården. Alltså: inga krångliga samlingar växter/buskar som kräver klippning/ansning, plocka bort döda löv mm. Och för att det inte ska HINNA bli så ogenomträngligt vildvuxet är min plan följande:

• En rejäl sondering av terrängen när snön har smält, för att se vad som behöver åtgärdas (någon gång i april).

• Avsätta två halvdagar per vecka i fyra veckors tid under maj månad för att fixa plantor, rycka ogräs, köpa nya utomhuskrukor, gödsla (vad gör man mer…?). Kanske avverka något träd eller två…? Vi har två GIGANTISKA enar (cypresser? Tuijor?) som slukar både vatten och skymmer husets framsida, som är supertorra och i dåligt skick. Jag gissar att man behöver vattna dem säkert flera gånger i veckan och de måste ju dricka flera hundra liter om dagen vilket känns helt orimligt att hålla efter. Bort!

• Avsätta två helger i juni för att fixa samtliga altaner. Vi har två stycken – en som vetter mot baksidan med strålande sjöutsikt som vi nästan aldrig är på vilket är HELT märkligt! Kanske för att det bara är sol där till kl 14, sedan skuggläge och har det inte hunnit bli uppvärmt av solen tillräckligt blir det aningen kylslaget att sitta där (vi har dock sån där infravärme).

• Sedan försöka underhålla trädgården genom att avsätta några timmar per vecka.

Mer är inte realistiskt för oss. Vi har båda extremt tidskrävande jobb som egenföretagare, vi kan inte ”ta ledigt” hur som helst bara för att pilla lite i trädgården. Och så har vi tre barn.

Hur gör ni med er trädgård?

Bilden är tagen för två år sedan. Där ser ni för övrigt Gertrud till höger, vår byst, när hon INTE fryser!

Foto: Pavel Maira

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..