Om du inte orkar göra så avancerade bakprojekt inför påsk så kommer här ett jätteenkelt tips på påskfina kanelbullar som jag gjorde häromdagen!

Du gör en bulldeg precis som vanligt. Men för att få bullarna så där knubbiga och perfekta i storleken så placerar du snurrorna i formar som du sedan placerar i en sådan där hård mufffinsplåtform med små ”hål” för muffinsen. Istället för muffinssmet stoppar du i bullarna där när du gräddar. Pensla först med äggsmet ovanpå bullarna innan du skjutsar in dem i ugnen. Tipset om muffinsformarna fick jag av en av er bloggläsare, tack för det!

Medan bullarna svalnar så förbereder du kristyr som du gör av en äggvita och florsocker (och en gnutta citronsaft). Blanda ordentligt. Sedan delar du upp kristyren i två skålar. Den ena skålen droppar du i lite gul karamellfärg.

Därefter ringlar du över först vit kristyr, sedan gul. Klart!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..