Vilken fantastisk skillnad! Eller vad säger ni själva? För att ha så stort hus som vi har (500 kvm) är det lite knasigt att själva hallen är MINIMAL. För att inte tala om det hemska lilla trånga utrymmet under trappen som varit ett mörkt krypin till hallgarderob.

Jag har retat mig på den där förfärligt trånga hallgarderoben ända sedan vi flyttat in, men orkat göra något åt den.

Men så plötsligt fick jag ett infall igår och stod inte ut över att snubbla över ytterligare ett par skor i entrén. Här skulle rensas! Ner i källaren med alla gamla vinterjackor och kängor mm, UT med allt ur den mörka lilla garderoben och så sondera terrängen. Vad kan göras? Målet var att utnyttja ytan mer effektivt, göra det ljust och överskådligt, samt undvika kaos på golvet.

Sagt och gjort. Detta gjorde vi: 

• Väggar och tak målades vita. Först med en täckfärg, sedan med en vanlig träfärg. Det blev inte heltäckande, men gör inget tycker jag – känslan blev mer varm och laserad.

• Jag målade även om de fula bruna hyllorna som vi ställt skor på, till vitt. De var väldigt slitna. Hyllorna placerade vi sedan på varandra för att bygga på höjden och frigöra golvyta.

• Vi skruvade ner hatthyllan (innan ommålningen förstås) och placerade den sedan vertikalt istället för horisontellt, till höger, för att skapa gåyta in i garderoben.

• Till och med den lilla naturfärgade lådan som vi haft vantar mm i målade jag vit och i den placerade jag tofflor för gäster.

• En snirklig krokmojäng i metall med fina knoppar skruvades fast i väggen till vänster där vi hänger barnens fleecetröjor och ryggsäckar (så att de inte tar plats utanför som de gjorde tidigare).

• En dekorativ liten plastmatta (från Rusta) placerades ovanpå skyddsmattan, för att ge lite ljus och ombonad känsla.

• De bruna galgarna fick åka ner i källaren och ersättas med vita galgar (det hade vi sedan tidigare, vi har köpt dessa på Ikea för massor av år sedan, tror de ingår i deras standardsortiment).

Det tog en dag att fixa detta och var SÅ värt det! Utrymmet visade sig vara ganska rymligt ändå, efter att vi stuvat om lite och framförallt sedan vi valde att flytta på hatthyllan som helt förstörde logistiken tidigare. Är så otroligt nöjd och nu vill jag göra om allt annat i huset också som jag retat mig på…

  1. Malin skriver:

    Man går ju oftast lite för länge och stör sig på saker att man sedan blir så förvånad när man fixar det och resultatet blev bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..