Det här är en makeover vi blev väldigt förtjusta i! Mamma lät oss ärva två möbler av ek (den andra har vi också målat om, visar den senare i veckan), varav detta pampiga skåp/bokhylla var en av dem. Den är vacker i ursprungsskick också, men då vi inte har några möbler av brunt träslag i vår inredning ville vi ge skåpet en annan kostym.

Vi valde chalk paint, som ger en matt textur, lite åt ”krita”-hållet. Chalk paint finns i flera olika nyanser, den här är den mörkaste och heter ”Graphite”. Vi hade helst velat ha svart, men det fanns inte. Färgen köpte vi på Bauhaus av märket Rust Oleum. Det gick åt två lager och torkade rätt fort.

Effekten blev modern men med lite patina och skåpet känns väldigt sofistikerat och elegant tycker jag!

 

  1. Malin skriver:

    Jag är egentligen inget fan av att göra om gamla möbler, men shit så snyggt det blev! Är säker på att den passar hundra gånger bättre hos er nu när den är omgjord, jag menar så snygg som den nu är, hur kan den inte passa in? Fullträff!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..