Vår trädgård och övriga uteplatser har varit lite styvmoderligt behandlade, eftersom vi lagt så mycket tid, kraft och pengar på huset sedan vi köpte det. Men nu ska vi med små myrsteg närma oss nästa projekt, nämligen utomhusprojektet. Jag har med åldern lärt mig att man inte ska ha för stora ambitioner, för de riskerar att aldrig bli av -man blir liksom uppgiven av projektets storlek redan innan man sätter igång.

Därför tänkte jag beta av trädgården och våra altaner/uteplatser i olika säsongssteg, vår, sommar, höst och vinter. Det här blir således mina vårlöften till vår trädgård:

• De enda möblerna som får köpas in fram till och med första juli måste vara utemöbler. Alla andra möbelinköp till huset är strikt förbjudna.

• Jag ska tillbringa minst 8 timmar sammanlagt varje vecka, utomhus (för att fixa och röja, städa, plantera mm). Om jag sprider ut dessa timmar under veckans gång eller tillbringar en hel dag under helgen, kvittar. Bara timmarna blir av.

• Jag ska motstå frestelsen att börja med att inhandla prylar och möbler till trädgården och istället prioritera att rensa i trädgården för att ta bort allt skräp som fallit ner. Detta för att skapa en större överblick. Och för att det helt ärligt ser för jävligt ut.

• Jag ska motstå frestelsen att börja i fel ände och dutta med detaljer som att köpa gulliga plädar och dynor, eller charmiga krukor – och istället se de stora behoven först, och prioritera dessa. Alltså: sittplatser, komfort, praktiska lösningar och förvaring för dynor med mera.

• Jag ska njuta av magnolian då den blommar och inte svära lika mycket i år då den börjar tappa sina vita blad (som jag förra året sög upp med grovdammsugaren).

• Jag ska använda min kreativa problemlösarförmåga för att få bukt med de starka vindarna och hitta ställen/lösningar där man kan sitta i lä och fika eller äta när solen väl tittar fram senare i sommar. Vi bor högst uppe på en ås, vilket renderar fantastisk utsikt men läget innebär noll vindskydd.

• Jag ska fynda krukor på second hand och antikbodar och inte köpa dem på svindyra plantskolor.

• Jag ska inte nonchalera det faktum att utomhusbelysning är en väldigt viktig del av mysfaktorn i en trädgård.

• Jag ska satsa på STORA VÄXTER i vår. Och inget litet trams.

Den vackra bilden kommer från Tomoko Uji/Unspslash

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..