Det finns cupcakes, och så finns det KONSTVERK till cupcakes! Ljuvligt vackra och goda cupcakes som föreställer blommor eller annat, är inte alls särskilt svårt att få till MEN det kräver lite tålamod och en del övning. Och förstås – en hel del inspiration i bildväg så att du vet vad du ger dig in på!

Nu till Valborg och första Maj har du kanske lite extra tid över för sånt här pyssel. Kan vara bra att du börjar träna nu om du planerar såna här avancerade rackare längre fram i vår sommar, för en studentmottagning, eller bröllopsfest. Här kommer en bildbonanza på cupcakes så tjusiga att det nästan är skam att äta upp dem.

Några användbara tips!

• Lägg allt krut på att få till dekoren. Köp färdiga muffins så slipper du tänka på det, sedan är det bara att välja rätt frosting.

• Rätt verktyg är ett måste för att få till vissa mönster. Spritspåsar och olika sorters munstycken för själva pipen kan du hitta i välsorterade butiker (eller Leila’s General Store) eller på nätet.

• Testa dig fram gällande olika sorters frosting, en del gillar smörkrämer, andra väljer Philadelphia-bas, några föredrar smaksatt grädde.

• Sockerpasta (sugar paste) är smidigt att använda om du vill göra små blomblad eller annat som dekor.

• Själva hållarna till cupcakesen kan du byta ut: placera de ordinarie muffinsen med sina tunnare muffinsformar i en mer stadig form av papp.

 

Foto: iStock, Ana Tavares/Unspslash, Bakedbree.com, Pinterest, Starbirdbakehouse.com, Lauraslondon.com, Lovethispic.com,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..