Pergolas har alltid charmat mig, kanske för att jag har en del barndomsminnen av just pergolas. I mitt föräldrahem så hade vi en pergola med vildvin på uteplatsen närmast huset. Den gav välbehövlig svalka och ramade liksom in den platsen, samtidigt som man kände sig fri och utomhus.

Och på en semester till Palma de Mallorca för säkert 20 år sedan, fick jag möjlighet att besöka en väninnas barndomskamrat, vars far äger en pampig mansion i bergen utanför Palma, med utsikt över hela Palmabukten. Där satt vi och avnjöt en gazpacho under deras pergola och det hängde vindruvsklasar i den. Ett sådant minne som etsat sig fast hos mig länge.

 

Foto iStock, Trexpergola.com, Pinkax.com, Bestinbackyards.com, Hometweaks.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..