Back in business

I helgen var hela Colour Me Three på minisemester på Ornö I Stockholms skärgård, nu är vi tillbaka i verkligheten och återigen nergrävda i massa roligt arbete. Tessan och Linda jobbar tillsammans med scenografin till ett nytt tv-program och själv inreder jag rum med fokus på compactliving på Ikea. Det här fina hemmet fotat av Ditte Isager har inte compactliving som fokus och vad bilderna visar, inte ens några speciellt fiffiga eller funktionella lösningar. Men det har lugn, harmoni och massor av yta. En somrig fristad.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ofärg

Fint hem i ”ofärg”. Bilder via Trendland

Jag inspiraeras, imponeras och blir otroligt glad när jag hälsar på i färgsprakande hem där galna mönster och knalliga färger tar för sig och blandas högt och lågt. Men hur jag än vänder och vrider på det kommer jag fram till samma slutsats; i mitt hem trivs jag bäst när färg inte existerar i för stora mängder, där färgskalan återhållsamt går i svart, grått och vitt. Istället är jag en sucker för material; trä, plåt, textilier, stickat… Vid enstaka tillfällen gör någon färg en snabbvisit men ofta försvinner den bort lika snabbt igen. Kanske är det dags för smutsgult att gästspela ett tag? Eller?

 

LOADING..

Veckans vara: Utensilo

Högt, högt upp på min önskelista står snygga förvaringstavlan Utensilo som designades av Dorothee Becker redan år 1969. Plasttavlan sålde i tusental under 70-talets första år för att sedan i samband med oljekrisen helt upphöra i produktion. Konsumenterna ville ha möbler i trä istället för plats. 2001 satte Vitra Utensilo i produktion i gen och som Dan Gordan skriver i Skön Hem:

”Plasten har på senare år blivit mer rumsren. Det ekologiska hållbara samhället är inte längre synonymt med trä, bomull och andra ”naturmaterial”. Kanske stavas framtiden: plast? ”

Jag vill ha en vit tack.
 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..