Vi flyttar äntligen in

 

På tisdag är det dags, då går första flyttlasset upp till huset i Härjedalen. Vad det skall bli roligt! Flyttlass låter som något stort, men vi har faktiskt inte så mycket saker att flytta in, och så skall det vara. Några få utvalda möbler skall vi ha där uppe, naturen utanför de superstora fönstren får spela huvudrollen helt enkelt.

Vi har köpt sängar, varav en dubbelsäng, som skall platsbyggas tillsammans med ett skåp från Ikea och luckor från Superfront. Huset är litet (79 kvm), så det gäller att utnyttja ytan maximalt. Man måste vara smart och tänka ut möjliga förvaringsplatser på omöjliga ställen.

Vi har dessutom köpt en soffa som skall med upp och en fåtölj. Tv:n är redan där och de flesta lamporna är på plats. Matbord och en bänk skall snickaren tillverka av möbelplank från Dinesen. Vi beställde dem samtidigt som vi beställde golvet. Så mycket mer är det blir det inte just nu.

Golvet har fram till nu varit täckt med papper och spånskivor för att skydda, det är faktiskt det enda som vi ännu inte sett hur det ser ut färdigt. Jag håller nästan på att spricka av nyfikenhet. Helheten, jag vill se helheten!!!

Kram kram

Helena

 1. Hej!

  Så fint det ser ut att vara i det nya huset , trots den modesta ytan 79 kvadrat., ser det rymligt, luftigt ut och högt i tak.
  Fantastiskt fint!
  Jag undrar lite över hur det känns att ta steget att flytta till mindre bebodda trakter idag, när flyttlassen går åt andra hållet och flertalet platser längs med t.ex Ångermanlandsälven avfolkas och infrastruktur, som skolor, sjukhus, polis, tandläkare försvinner i takt med flyttlassen.
  Hur är det dit ni flyttat? Finns det elementära av den svenska infrastrukturen kvar?
  Hur är det med kommunikationer ifa bilen inte fungerar eller är det fyrhjuling resp snöskoter som gäller?

  Jag har länge själv funderat på nordvästra Dalarna , helst på gränsen mellan Sverige / Norge men det är mkt att ta hänsyn till därav mina frågor.
  Hur tänkte och förberedde ni flytten norrut?

 2. Åh vad kul!! Jag är också nyfiken på helheten! :))
  Kram

Comments are closed.

LOADING..