Vi planerar för…

Nytt badrum, eller badrum och badrum var väl en överdrift. Det är snarare en gästtoalett som ligger vid entrén.

Vi bommade igen den direkt när vi köpte huset, precis som vi gjorde med det stora badrummet på övervåningen. Vi har ett tredje badrum, mellan köket och pigkammaren, som är det enda badrummet i bruk. Det blev renoverat någon gång mellan 2005 och 2010, medan de andra är daterade 60-tal och 80-tal (gissar jag).

Nu har vi alltså siktet inställt på att dra igång med en renovering av lilltoan som mäter ungefär 2 kvm.

Så i vanlig ordning sitter vi nu på kvällarna, när Lillan somnat, uppkrupna i sofforna med tända ljus lite gott vin och pitchar idéer  med varandra. Mysigt och har mer eller mindre blivit en livsstil de senaste åren. ”Alkovarning” på dem, tänker ni nu (med tanke på antalet projekt vi genomfört den sista tiden). Men det är ingen fara, det är inte varje kväll 🙂

 

Har inte landat helt hundra i hur slutresultatet ska bli, men några önskade detaljer har börjat utkristallisera sig.

Mässingskran, den detaljen har vi mer eller mindre bokat och ”stängt” (vi brukar säga att vi ”stänger” något när vi klurat klart på just den detaljen, och inte lägger mer tid på att leta alternativ). Inte en ”gammaldags” utan en stilren och modern variant likt denna som kommer från Tapwell.

Ett handfat i skålformat blir det också, detta ex från Noro. Någon kommod blir det inte, dels för att jag inte hittat en enda som jag tycker är fin (hur svårt kan det vara för formgivare att ta fram en snygg kommod kan man ju undra) och dels för att det inte egentligen behövs då det är en gästtoalett. Vi kommer att tillverka ett eget tvättställ som vi tror blir väldigt bra…

 

 

 

Kaklet i badrummet på Grand Central, som min bloggkollega Jannice visade här om dagen, är snarlikt en av kandidaterna vi valt ut som favoriter. Men det är fortfarande inte ”stängt”. Om det blir det kaklet blir det inte ända upp till taket, eftersom jag tycker att det blir lite ”too much”. Från brösthöjd och uppåt blir det målat i så fall.

Marmorgolv blir det definitivt. Ganska stora plattor, likt dem på bilden, eftersom jag vill ha så lite fog som möjligt. Fog på golven i badrum blir superlätt ofräsch, och det är drygt att hålla rent. I vårt gamla hus hade vi klinker som var 10 x 10 cm på golvet i ett badrum. Där fick man sitta på knä på golvet och skura den förbaskade fogen med borste för att hålla avlagringarna från duschen borta.

Ungefär så långt har vi kommit ännu så länge.

Kram kram

Helena

 

 

  1. Precis, inte alla kan och inte alla som vill. Det kanske är mer vanligt att man vill bestämma allt själv. Vet inte men jag kan se det hos mina vänner ibland… / Helena

 1. Man får som du säger ofta inspiration till fina badrum då man bor på hotell. Under Formex bodde vi (premiär för oss) på fina Nobis Hotell på Norrmalmstorg.
  Hela hotellet är ”to die for” med bästa servicen, sköna Dux-sängar, magisk frukost, lugnt och bekvämt och sist men inte minst ett fint badrum med marmor från golv till tak
  brutet med vitt porslin. Ett riktigt drömbadrum om man lägger till lite mässing precis så som du har gjort.
  Ser fram emot att få se färdiga resultatet!

  Inredningshjälpen/Anette

  1. Hotellbadrum är toppen som inspo. Tänker alltid ”hotell” när jag inreder badrum. Jag är en sådan som kollar badrummet innan jag kollar utsikten när jag kommer in på ett hotellrum, hihi! Hur gör du? Kram H

Comments are closed.

LOADING..