Törs man ens visa detta?

Alltså när vi flyttade in här sa jag att vi skulle börja renovera källaren innan allt annat och speciellt innan det vardags att flytta in. Varför kan man undra, när vi hade så himla mycket att göra. Jo därför att källaren var hemsk och liknade mest en smutsig tortyrkammare. Jag kände att gör vi det inte på en gång blir det väl aldrig gjort, dessutom vågade jag knappt gå ned i den som den såg ut från början…

Killarna som var här började alltså med att grundmåla med vit färg. Sedan var mamma och jag där nere och målade dörrar och skåp och sådant.

Allt gick bra fram till att den ruttna syllen upptäcktes och stora delar av innertaken i källaren fick rivas. Allt blev kaos och en enda röra där nere, och så har det varit sedan dess. Halvgrundmålat skulle man kunna säga.

Tvättstugan blev förvisso ordentligt renoverad förra sommaren, men inget annat. Tyvärr fick tvättstugan fel golvfärg (grågrön) så det måste göras om, och av den anledningen gjorde jag aldrig klart där med bänkar och piff och sådant.

I helgen, mellan migränanfallen, tog så jag och M tag i saken på egen hand. Vi lånade en stor målarspruta från Öbergs och så gick vi loss där nere. Väggar, ledningar, tak och allt som kom i vår väg blev vitt. Golvet fick rätt ljusgrå nyans, och Guuud så skönt att få detta gjort!!!

Såhär såg det ut när vi började. Då ska man alltså ta i betänkande att en del redan är grundmålat en gång förra våren, innan kaoset utbröt.

Ni kan ju bara föresälla er hur det såg ut INNAN det, när vissa delar dessutom var målat i en grönaktig färg som kanske varit där sedan seklet var ungt… Hugaligen!

Lovar förstås att visa er den fullkomligt och helt totala makeover som blivit där nere asap. För er som tycker att detta är intressant alltså 🙂

Kram Helena

 

  1. Hmm misstänkt lik vår källare! Den är helt målad i blått och senapsgult, helt fruktansvärt! Misstänker att det är en gräslig färg dessutom som nog måste skrapas (slipas, fräsas eller vad det nu kan heta) bort. Tog ni bort den gamla färgen innan och iså fall hur? Eller kunde ni bara måla över? Hälsningar Camilla, intresserad av källare :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..