En solitär och att sakna röd tråd

_DSC5924

.

När avsaknaden av röd tråd blir den röda tråden

Jag minns hur glad jag var när jag köpte den här lampan. Vi bodde i vårt förra hus då. Lampskärmen var slut i hela Sverige och jag lyckades hitta den i en webbutik i Norge. Lampfoten köpte jag vid ett senare tillfälle på Tullhuset här i stan. Det var en av de där sakerna som typ ”alla” ville ha för gissningsvis 5-6 år sedan.

När vi flyttade hit för 3 år sedan hade lampan ingen given plats längre, så den åkte ned i källaren och blev en bra lampa att styla försäljningsobjekt med. I höstas flyttade jag runt lite i fönstren och vips kändes det som en god idé att plocka upp lampan igen. Jag gillar den ju trots allt. Tycker den är jättevacker med sina pärlemorhängen.

Den passar inte superbra ihop med alla andra, ganska klassiskt moderna lampor som vi har här hemma, men se det struntar jag i. Vi, jag och M, jobbar här hemma i stan (till skillnad från i Lofsdalen) lite utifrån devisen att vi blandar högt och lågt utav allt vi gillar. Det blir således en ganska så stor bredd, stilmässigt.

Jag älskar att titta på hem där allt matchar och är sådär harmoniskt och fint, ni vet som en ljummen sommarvind mot bara ben, och jag hoppas att jag någon gång i livet kommer att ha det så, någonstans… Men just nu är jag alldeles för förtjust i en massa olika saker, solitärer, och inredningen saknar egentligen en röd tråd, nästan så mycket att det i sig, faktiskt blivit den röda tråden 🙂

M brukar säga att ”snygga saker” passar ihop. Och eftersom vi mest bara inreder med saker som är snygga i våra ögon, borde det ju bli snyggt överlag, i våra ögon alltså? Och jodå, vi tycker nog att vi har det ganska fint!

Kram kram

Helena

 

  1. Jag älskar att titta på hem där inte allt matchar, där jag ser en blandning av saker som verkar betyda något för den som bor där. Det ger, i mina ögon, trivsel, värme och personlighet och mindre ängslighet.
    Där det inte måste finnas daggvas, stubbevas, glorialjusstakar från klong, liljaljusstakar, vänskapsknuten, snöbyrå, y stolen…. ja, listan kan bli hur lång som helst.
    Alla sakerna är jättefina, men om allt måste finnas så blir det, för mig, väldigt tråkigt och icke spännande.
    Blev glad när jag såg din lampa i hallen, den är fin trots att den inte är ”het” just nu.

Comments are closed.

LOADING..