Det är nu det händer i Villa Skogsbrynet

_DSC6728

 

_DSC6706

.

_DSC6712

 

.

_DSC6719

.

_DSC6606

.

Knopparna brister och de späda stjälkarna stävar upp mot skyn. Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare, vet liksom bara att jag gillar sommaren och när allt blir grönt och varmt och blommigt, men det är ju våren och tidig sommar som är grejen.

Det är då allt är under uppbyggnad och allt är fräscht och fint och nytt och sprött. Ju längre in i sommaren vi kommer, desto mer av vissnande blommor, styva stjälkar och förgänglighet blir vi varse.

Trädgården för mig är avkoppling och balsam för själen, men den är också en källa till stress. Stress för jag är rädd för att inte hinna med, ”Tänk om jag missar just den där blomman som blommar så kort tid!”, ”Hoppsan, där gick startskottet för klematisen som jag inte hunnit skaffa stöd till”, och ”Björnbärsbusken som jag inte hann bestämma mig för vart jag ville ha förra sommaren, kommer den att komma ned i jorden i år?” Ja ni fattar, man vill liksom vara där hela tiden. Hinna massor och inte missa något!

Går inte jag vet, sänk kraven tänker ni. Jag vet det med, men juag vill ju så gärna…

.

Trevlig helg på er!

.

Kram kram

Helena

.

.

LOADING..