Hotellrecension och finaste pepparkakshuset

_dsc1083

 

Godmorgon

 

4:e advent och bara upploppet kvar till jul. Vi är tillbaka hemma med våra hjärtan fyllda till bristningsgränsen av Kent och ett julmyllrande stämningsfullt Stockholm.

Det här alltid lika inspirerande, och fullständigt nödvändigt, att emellanåt åka till storstaden för att insupa atmosfären och kolla runt i butiker efter det senaste i inredningsväg. Klämma och känna, provsitta och fundera.

Något som alltid inspirerar stort är hotell. Älskar hotell och framförallt hotellinredning.

Haymarket var snyggt, det ger jag dem, men det var på tok för stort och stökigt och hade en helt hopplös logistik…

Hur tänkte de t ex när de gjorde världens minsta reception placerad mitt i en smal passage på väg in till baren? Vid både in och utcheckning ringlade sig kön långt in i baren bland borden (!). Kul att sitta där och sippa på en drink samtidigt som folk i ytterkläder bufflades med sina resväskor och bagar i frustration över den obekväma situationen.

Nja, trots att inredningen var snygg och sober med en overdose av mässing och überfin färgsättning får de bara betyget 3 av 5 möjliga av mig.

 

_dsc1084

 

Nu är vi som sagt var hemma i lugnet i Villa Skogsbrynet igen och julfixet fortsätter. Lillan har gjort världens finaste pepparkakshus med mormor i helgen och här hemma går julfixet in i fas 2 – jultomtar ska fram och granen ska kläs.

 

Ha en härlig söndag!

Kram kram

Du hittar min nya blogg här DrömhusHelena

 

 

LOADING..