Duchen

_dsc1093

 

Hoppsan, det blev visst ett sent inlägg idag trots att jag faktiskt inte tänkt det.

Nåväl det var duschen som skulle visas idag i alla fall.

Duschen är en historia i sig… Vi hade nämligen en annan armatur från början. En armatur vi köpt för många år sedan och tänkte då att vi skulle ha den i Lofsdalen. Rörisen där uppe vägrade dock att montera den så nu har den legat i källaren de senaste 3 åren.

Det var en riktigt snitsig apdyr designad historia från Hansgrohe. Vi köpte den vid en konkursutförsäljning för typ 6 000 kr, dvs ganska normalt pris. Men ordinarie pris ligger någonstans runt svindlande 30 000 (!), så självklart ville vi använda den här hemma nu då…

 

_dsc1092

 

Men… nu blir det inte alltid precis som man tänkt sig…

Först saknades en pryl, som vi fick lov att beställa från Tyskland. Bara den rackaren kostade 3000 och sinkade hela bygget 3-4 veckor.

När den väl kom, visade det sig att ytterligare en grej behövdes och den skulle vi få om typ 3-4 veckor igen. Där var gränsen nådd och Köhls tålamod slut.

Ut med skiten och in med första bästa lagervarakran från ett öppet byggvaruhus, vart mitt beslut!

Och nu sitter den där. En ganska trevlig kran i lite annan stil än vad vi tänkt, men jag gillar den ändå. Billig var den och från Bauhaus kommer den, för den som undrar.

Vad tycker ni? Inte så tokig va?

Den andra kranen då, vad blev det med den?

Jo, den lilla extra prylen för 3000 kr skickades tillbaka till Tyskland (rädda det som räddas kan liksom) och nu ligger den där designade historien nere i källaren igen.

Kan ju hända att vi får för oss att bygga något mer hus igen  i framtiden…

 

Kram kram

Du hittar min nya blogg här DrömhusHelena 

 1. Eva skriver:

  Haha, jag känner igen det där med armatur som inte finns reservdelar till i Sverige 😂
  Men det blir nog bra med den billigare blandaren också.

  (Och så kan du i lugn och ro försöka hitta delar till din designblandare så att den blir komplett och byta allt om nåt år 😃 Om nu inte den kräver inbyggnad i väggen bakom kaklet förstås 🤔)

  1. dromhus skriver:

   Ja usch det där var så hopplöst och pga det drog allt ut på tiden så irriterande… Mvh Helena

 2. Tack för att du visar! Det ser väldigt flott ut! Ska sätta i gång med vårt badrum nästa år så jag behöver all inspiration man kan få. Jag gillar speciellt mosaiken i duschen. Kanske kommer fler bilder :)?

  1. dromhus skriver:

   Kommer fler bilder tills det äntligen är klart! Mvh Helena

Comments are closed.

LOADING..