Om mig

Namn: Helena Köhl.
Ålder: 42.
Vi bor här:
Jag, sambo, dotter och bonustjej.
Våra hus:
 Vi bor i en jugendvilla från 1910 i centrala Västerås samt i ett nybyggt modernt fritidshus i Lofsdalen.

Jag är en 42 årig småbarnsmamma som mitt i livet beslutade mig för att lämna den relativa tryggheten som anestesisjuksköterska i Landstingests regi. Sedan 2,5 år tillbaka lever jag min dröm fullt ut (i min egen regi) och jobbar med det jag brinner för, inredning och fotografering i alla dess former.

Jag kallar mig ”entreprenör med skiftande uppdrag och fyra ben”. En stor del av min tid ägnar jag åt att både fotografera och skriva inrednings- och trädgårdsreportage, som säljs till diverse magasin i Skandinavien. Jag jobbar som konsult åt Västerås största fastighetsmäklare Fatighetsbyrån och sköter stylingen av deras objekt. ”Vanliga” inredningsuppdrag, åt både privatpersoner och företag, dyker upp ibland och då går jag in för dem med liv och lust! Det fjärde benet som min verksamhet vilar på är bloggandet. Efter att ha bloggat på egen hand i 3-4 år blev jag värvad av Aftonbladets inredningsbilaga Härligt Hemma vintern 2012-2013. Hos dem stannade jag i drygt ett halvår tills dess att jag blev vald till en av fyra finalister i inredningsbloggskategorin av 2013 års Bloggawards. Då fick Sveriges största inredningsmagasin Sköna Hem upp ögonen för mig och jag flyttade hit!

När jag inte jobbar hänger jag allra helst med min familj här hemma eller kanske allra helst i fjällen. Vi åker skidor på vintern och på sommaren fiskar vi gärna eller vandrar på fjället. Det senaste 1,5 året har all vår tid gått åt till att styra upp renoveringen av villan i stan och bygga huset i fjällen som vi själva ritat. Det mesta av de två projekten är numer färdiga och vi har kommit en bra bit på väg med att inreda de bägge husen. Inredning och design är ett gemensamt intresse jag och min sambo har så de upptar stor del av våra liv just nu. I bloggen får ni följa denna process lycka och vedermödor, samt ett och annat inlägg som kommer för mig i vardagen!

Vill ni kontakta mig gör ni det här: info@helenakhome.se

Tack för titten och happy reading!!