Projekt Antons rum, KLART! Del 1…

Äntligen klart! Efter att sakerna bytt plats ett par gånger så tror jag nog att det blir bra nu. Rummet känns luftigt och jag har försökt att anpassa det efter Anton, inte efter mig, (så mycket ialla fall ;) Svarta tavlan är väl det som tagit längst tid. Skoltavelfärgen tar en evighet att torka (12 tim) och den luktar STARKT (lackfärg). Den här tavlan är likadan som den vi har i köket. Skillnaden är att jag satt en liten hylla längst ner, för att samla upp kritdammet. Måttet är 160×90 cm. Material MDF, 5mm.
På sidan av tavlan har jag använt sifferschablonerna och gjort en ”mätsticka”. Nu kan Anton växa och bli två meter lång iallafall :) Jag använde vanlig akrylfärg till siffrorna.
När vi nu är inne på färg måste jag få slå ett slag för LADY Sensitive  från Jotun, som jag använt när jag målat väggarna. Vilken färg! Doften har varit knappt märkbar, riktigt bra täckningsförmåga och bäst av allt, bara 2 timmars torktid mellan strykningarna. Det gillar jag särskilt, eftersom som det ska gå snabbt när jag är i farten. Att den dessutom går att använda BÅDE på väggen och på snickerier är ett extra plus i kanten. Nyanserna jag använt är Neutral på väggarna och Lammull till detaljer. På bilderna ovan kan ni se lammulls kulören. Jag målade insidan av den inbyggda hyllan och det blev en snygg kontrast mot de vita hyllplanen.

Lilla sängskåpet och hyllan ovanför sängen är målade med lammull kulören. Kulören ser ljusare ut här på bilderna, den är mörkare i verkligheten.

Fler bilder kommer i del 2 :)

(Kuddar, sängkläder HM Home, Matta Tine K Home, färgen Kitt, Färg till väggar LADY Sensitive från Jotun. Lampa Clas Ohlson)

Ha en fin måndag.

Kram på er!!

LOADING..