Fikonträd

Det blir ju som ni kanske kan förstå, ett par besök på olika plantskolor nuförtiden. Senast blev det fin-fina Lödde Plantskola där jag sprang på de vackraste fikonträd. Nu hör det till saken att jag ”lyckats” misslyckas med 3 stycken fikonträd den här säsongen. Förmodligen får de lite för mycket vatten. Och jag har till och med kallats för ”plantplågare” (?!) på Instagram. Vilken bedrift. (Jag råkade visst köra ifrån kameran så de översta bilderna fick fotas med mobilen). Fikonträdet har jag planterat i en större kruka idag och satt ut i trädgården. Korgen var lite fiffig och den hänger numera i vår nya pergola. Bild finns på Instagram (@heltenkelt) men det kommer helt säkert bilder härinne med så småningom.

Fin tisdagskväll.

Kram.

 

 1. Ska försöka plantera om mitt stackars fikonträd och se om det överlever ;) Tydligen behöver dom medelhavsjord och citrus/medelhavsnäring. Har både och till mitt citronträd så får norpa lite och plantera om stackarn :)

 2. Lykke til med ditt vakreste lille fikentre! Så herlig med litt grønn inspirasjon!
  Ønsker deg fine sommerdager! Klem *veronika

 3. Ida skriver:

  Skönt att höra, mitt fikonträd ser nämligen inte alls ut som på allas bloggbilder :) Det är vid liv men inte vackret men jag skall nog göra ett försök till då. Och måste ta mig till lödde plantskola, det ser så fint ut där på dina bilder! Kram

 4. Hej! Så vackra bilder du bjuder på…kanske blir det en tur till Lödde eller någon annan plantskola i helgen (på väg hem från Danmark). Plantplågare är du verkligen inte, däremot är det svårt med fikonträd. Jag tror dock du fixar det nu! Antagligen är det så att det har fått för mycket vatten i kombination med för lite sol. Låt det torka upp mellan vattningarna. Mitt står i växthus (men inte i full sol utan i en lite skuggigare del)…utomhus får man hålla koll både så att det inte blir fort torrt och vått. Ser fram emot fler trädgårdsbilder! Kram Karin

 5. Plantplågare var ju lite hårt kan jag tycka.. Men skam den som ger sig och nu blir det ju tredje gången gillt eller;-)
  Har noterat dina platskoletips, kanske blir det en liten tripp i Skåne i sommar vem vet;-)
  Er trädgård blir bara fantastisk!!
  Kram Anna
  Ekenäsliv

Comments are closed.

LOADING..