Mitt nya soffbord, DIY

Här är det då, mitt nya soffbord. En smula ostylat så här en söndagsmorgon. Och kanske är det lite väl avancerat att kalla det för ett DIY-projekt, men har man tillgång till svets och annat så varför inte. Det hade dock inte jag men utförandet står jag för. Förebilden har som ni ser varit House Doctors bord med betongskiva, men jag ville ha det lite nättare, rektangulärt och med en skiva i carraramarmor. Jag gjorde en skiss, och bestämde mig för måtten 700x1200x500 med tjockleken 20 mm på både skiva och stativ. Skissen lämnade jag sedan in till en smed. Han fixade stativet och än så länge är det obehandlat. Kanske blir det en mattlack, eller rentav en färg, vitt isåfall, eller så får det vara precis som det är och då kommer det att rosta med tiden. Skivan valde jag ut och beställde hos en lokal stenbutik. Jag valde en stenskiva som är ganska neutral. Inte helt kritvit, mer åt det ljusare grå, och inte så ”orolig”. 

Jag är supernöjd och uttrycket i rummet har ändrats, ja eller hela rummet har ändrats eftersom jag gjorde en ordentlig makover förra helgen. Några av er har undrat över priset. Och det blev inte helt billigt. Å andra sidan har jag fått ett soffbord precis som jag ville ha det och det är ju värt en hel del.

Ha en skön söndag.

(Soffa/Fogia, tavla/av mig, doftljus och korg/Butiken, kuddar/Lily & Oscar, mugg/Blackballoon)

 1. Helena skriver:

  Har själv gjort ett liknande soffbord fast med en skiva i botten också. Höglackad mdf använde jag à la Meridiani och i en riktigt mörk auberginefärg .-). Men marmor är något extra! Får jag fråga var din matta kommer ifrån? Jag har en tid letat efter precis en sådan. Färgen och materialet är exakt så som jag sett framför mig…

 2. Rebecka skriver:

  Så himla, himla fint! Får man lov att fråga var du köpt den fina bordsskivan och om det finns någon smed i Helsingborgstrakten som du kan rekommendera?

 3. Ida skriver:

  Så snyggt!! Och så avskalat och fint du har det! Kram

 4. Lo skriver:

  Vilken prisnivå? Kort sagt, vad gick kalaset på? Jag skulle vilja ha ett runt sådant.

Comments are closed.

LOADING..