Tack för allt och välkommen till bloggens nya adress

Sedan det här inlägget skrevs har Hemmafixbloggen flyttat till WWW.HEMMAFIXBLOGGEN.SE 

Efter fem år som bloggare och drygt ett och ett halvt år här på Sköna hem så är det dags för mig att gå vidare.

Jag har trivts superbra med alla fina kollegor här på Sköna hem och Bonnier Tidskrifter, men nu är det dags för förändring. Hemmafixbloggen flyttar nämligen hem till eget domän.

Hoppas att ni vill följa med – från och med idag bloggar jag på www.hemmafixbloggen.se

LOADING..

God jul!

bild

I morgon är den stora dagen som hela december egentligen handlar om. Förhoppningsvis är du snart klar med alla förberedelser. Har du glömt att fixa presenten till morgondagens värd? Lugn!

Här tipsar jag om hur du fixar en snygg och uppskattad present att ta med dig – av ingredienser du har hemma i skafferiet. Och kom ihåg att en så här enkel present är minst lika fin som en du kan handla ute i stressiga julhandeln. Det är tanken som räknas – inte prislappen.

Det här är en Cookies in a jar, eller kakor på burk som man nog säger på svenska. Jag har lagt i alla torra ingredienser i rätt mängder och packat varje lager hårt så att det blir tydliga skikt. Allt mottagaren behöver göra är att tillsätta de våta ingredienserna efter instruktionerna som jag bifogar på en liten lapp.

Supersmarriga chokladbrownies – min favorit! Receptet? Det hittar du här.

Och med det här inlägget vill jag passa på att önska er alla en superhärlig julledighet. Ta hand om varandra och kom ihåg att julen inte handlar om dyra presenter och mat utan om kärlek och sällskap.

Foto: JM Inspiration/Angelica Söderberg. 

LOADING..

Fint till bords

monica-karlstein-hemmafix-juldukning-bordsdekoration
Bara någon dag kvar till jul och du har säkert fullt upp med att hinna klart med förberedelserna. Här visar jag en av sex små tips på hur julbordet – eller varför inte nyårsdukningen om du byter färg – blir något alldeles extra med några få enkla och snabba pyssel. Gör det lätt för dig så att du får tid över till nära och kära.

Gör i ordning ett vackert stilleben som du ställer mitt på julbordet. Det behöver inte vara svårare än så här. Några kvistar granris kanske du kan sno från granen du förmodligen redan har plockat in, utan att det syns. Köp hem några granatäpplen som du sprejmålar med guldfärg och dekorera fatet med lite granris, guldäpplen och ett gäng tranbär. Den här dekorationen blir lika fin i nyårsdukningen men då kan det bli snyggt om du byter färg på duken till vitt eller mörkblått.

Vill du kika på de övriga sex inspirerande juliga bordsdekorationerna så hittar du dem här.

Foto: JM Inspiration/Angelica Söderberg. 

LOADING..