Sedan det här inlägget skrevs har Hemmafixbloggen flyttat till WWW.HEMMAFIXBLOGGEN.SE  Följ med dit vetja!

Nyligen besökte jag Århus och Köpenhamn för att hämta inspiration från Danmarks fantastiska inredning och design. Vilken resa, så härlig på många sätt. Härligt boende, fina möten med härliga människor och snygg inredning överallt. Jag längtar redan tillbaka. 

Under hösten gör jag ett samarbete med Jysk där jag och en inredningsbloggare från Norge och en från Danmark fick möjligheten att provbo deras ”the Jysk Apartment” för att titta närmre på deras nyheter. Idag är det dags att gå husesyn i lägenheten här på bloggen.

The Jysk Apartment är ett projekt där inredningskedjan har förvandlat en tom lägenhet till ett trendigt och modernt hem. Samtliga möbler och detaljer är ur Jysks eget sortiment och en hel del är nyheter som släpps under hösten. Projektet presenteras just nu i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Nederländerna.

Idag tar vi en titt på sovrummet.

Lägenheten ligger i Århus nybyggda område “Isbjerget” där huset som jag hade utsikt över från min balkong ser ut som området heter och ligger alldeles vid havet. Området är inte helt färdigbyggt men kommer att bli galet läckert när det är klart 2017. Lägenheten hade glasväggar i tre väderstreck och utsikt över vattnet. Ni kan ju tänka er känslan att vakna här.

Det lyxigaste var att få komma till en lägenhet där varje liten pryl var genomtänkt och varje färg  noga utvald. Någon annan hade gjort det jobbet, vanligtvis gör jag ju det själv.

Mitt sovrum hemma ser definitivt inte ut så här, så lyxigt bor jag inte, men jag har från övernattningen i lägenheten hämtat mycket inspiration till mitt eget sovrum, som numera går i grått, ljusa träslag och mycket textil.

På eftermiddagen när jag kom till Århus åkte jag hem till två vänner som jag pluggade med på Hawaii som bor i Århus. Och även där kom jag till ett typiskt danskt hem som var superfint. Det är något speciellt med danska hem och dansk design.

När jag vaknade här på morgonen (ja, med utsikt över havet) var det dags för frulle på stan och loppisjakten kunde börja. Ni kan ju tänka er att jag trivdes.

LOADING..