Fixa sista minuten-ljusstaken inför första advent

Sedan det här inlägget skrevs har Hemmafixbloggen flyttat till WWW.HEMMAFIXBLOGGEN.SE  Följ med dit vetja!

Glömt att fixa inför morgondagens adventsmys? Här tipsar jag om adventsljusstaken du kan göra av material ur återvinningen. 

Du behöver:
Fyra flaskor, fyra ljushållare, etiketter, snöre, sax, pennor, ljung. (Om flaskornas hals är tillräckligt stora så behövs inga ljushållare.)

Så gör du:
1. Skissa siffrorna 1, 2, 3 och 4 på etiketterna. Börja försiktigt med en blyertpenna så att det går att sudda om det blir fel och fortsätt sedan med en bläck- eller tuschpenna. Vill du inte skissa på fri hand kan du skriva ut siffror i passande storlekar från datorn eller klippa ut från en tidning.

2. Knyt fast ett dekorativt snöre eller band i etiketten och häng runt flaskornas halsar. Ett natursnöre eller bomullsband i julens färger blir extra fint.  Har du inga etiketter klipper du till bruna lappar från insidan av en matkasse i papp.

3. Om flaskornas halsar är tillräckligt stora så behövs inga ljushållare. Då kan du sätta fast ljusen direkt i flaskorna. Våra flaskor var för smala så här behövdes ljushållare. Dekorera ljushållarna eller flaskornas halsar med ljungkvistar eller något annat fint du hittar i naturen. Enris eller lingonris kan också bli fint.

LOADING..