Gör din egen bricka av personliga kartor

balk
IMG_1338-1
Om någon vecka ska vi åka ut till landet och stänga ner för vintern. Det är alltid med blandade känslor som vi gör det. Och i år känns det ännu lite mer med sorg i hjärtat. Sommaren var ju så fantastisk.

För i somras hade vi fler fantastiska veckor med familjen ute på våra två landställen än vanligt och det var första tiden med Lilla T så det var väldigt speciellt för oss. I ena sommarstugan som min sambo delar med sina fina systrar brukar vi börja nästan varje semesterdag med en frukostbricka på trappan i morgonsolen och ett parti kortspel. Det har liksom blivit en tradition och en markör för att det är semester och lugn och ro. Där kan vi bli sittandes i timmar och drick tekopp efter tekopp och frukost kan lätt pågå ända fram till lunch.

Och nu när vi åker ut till landet för att stänga ner så blir det så tydligt att det dröjer ett helt år till nästa gång vi sitter på trappen med frukostbrickan. Så, för att plocka med mig lite av den där härliga landet-känslan hem har jag återvunnit en poster från svenska Mapiful med en karta över Vätö där sommarstugan ligger.

Under vintern kommer vi ha den hemma som en fin påminnelse om något av det bästa jag vet och till nästa sommar tar vi ut den till landet för att njuta av frukosten i solen på trappan.

4

Kartan som jag har använt är egentligen en poster från Mapiful där du enkelt designar din egen karta över valfri plats på jorden. Jag har klippt till rätt storlek så att den passar en tavelram som jag hittat i en second hand-butik. Tavlan hade från början inget glas så jag köpte mig en bit plexiglas och sågade till med sticksåg vilken funkade toppen. Men annars kan man välja en ram med glas från början.

5

På tavelramens sidor har jag fäst två handtag så att den kan fungera som en bricka.

Förutom att postern är kul att ge bort som den är, i till exempel julklapp eller bröllopspresent så kan den också bli en kul present om du upcyclar den lite som till exempel en bricka.

Mapifuls tjänst erbjuder dig möjligheten att designa din egen karta över en plats som betyder det där lilla extra. Gå gärna in på Mapiful.com och testa designa din karta. Vill du sedan beställa så har jag speciellt till mina läsare fått rabattkoden HEMMAFIX15 som ger hela 15 % rabatt till de första 100 som använder koden när du beställer dina kartor. Vart är din favoritplats på jorden?

Mapiful-hemmafix-monica-karlstein-bricka

  1. Andrea skriver:

    Jättebra idé, men en bricka ska ju klara en hel del tyngd… Hur har du fäst baksidan i ramen så att inte karta, plexiglas och frukost rasar igenom ramen vid belastning? Gissar att det behövs mer förankring än de små nubben vars funktion är att endast hålla fast bilden?

    1. Hej Andrea,
      Jag använde mig av de klamrar som satt fast på ramens baksida från början. Men om du ska göra likadant kan jag tänka mig att klamrar från en häftpistol funkar fint om du skjuter fast dem tätt. Det borde räcka gott. Lycka till!

Comments are closed.

LOADING..