Påskpyssla en klassiker: marmorerade ägg

Att marmorera ägg har jag sett min mamma göra under hela min uppväxt. Ett enkelt men effektfullt påskpyssel.

Den här bilden är från en påskdekoration jag gjorde för nått år sen. Jag gjorde ett gäng marmorägg och la i detta enormt vackra, ja vad är det, fat, vas eller skål?. Ett jättefint alternativ till en påskbukett på bordet. Det var fritt fram för gästerna att plocka sig ett ägg när andan föll på.

Gör så här: Klä in ägg i skal från röd-och gullök. Jag brukar fråga handlarn om jag kan få ta lite lökskal då det ofta ligger löst i löklådorna. Sen packar du in ägg och skal i matfolie så det blir små silverpaket. Koka som vanligt fast då kanske med lite längre koktid. När de är klara sköljer du hela paketen i kallt vatten och öppnar försiktigt. La voilá – vackra marmorerade ägg! Vill du att ha äggen till dekoration kan du fukta hushållspapper med matolja och gnida på äggen så glänser de fint.

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Follow on Bloglovin

 1. Det fick mig att tänka på ett coolt recept. Typ så här: Man kokar äggen, krackelerar skalet, lägger äggen i lag av vatten soja och kryddor, sjuder och låter äggen ligga där och svalna. När man skalar dem ser de nästan ut som dina fast utan skal då. Snyggt till buffe eller som halvor på en smörgåstårta tex.

 2. @ Anna: Tack snälla du! Härligt att det ser proffisgt ut när det är så enkelt 😉

  Trevlig fredag till dig med!
  Kram

 3. @ Madde: Just det, tror jag sett en variant där det var tanke att vara dinosaurieägg och lagts i blå karamellfärg. Otroligt effektfullt.
  Din variant låter mer smakfull 🙂

  Ha en solig helg!
  🙂 Helena

Comments are closed.

LOADING..