Årets paketinslagning till jul

Att slå in paket till jul är i sig ett rent nöje för mig. Ber aldrig om inslagna paket i butikerna när jag julshoppar för det vill jag göra själv. Tänker ut långt i förväg hur paketen ska vara och försöker variera mig år från år. Något som dock måste ingå är lack. Den doften som sprids från lacket är gudomligt och väldigt juligt.

Min tradition är att sitta på uppesittarkvällen och slå in och lacka paketen medans jag lyssnar på radions rimstuga. Det är så mysigt och något jag ser fram emot. I år däremot så inser jag att vi kommer behöva lägga kvällen den 23.e på matlagning och bak så jag slår nu in paketen i förväg.

Årets paketstil är monokrom. Varje paket ska vara enfärgad; dvs papper, snöre och lack ska vara i samma färg. I all sin enkelhet mycket effektfullt. Speciellt om man har olika färger så det blir flera olika monokroma paket.

Jag har ett sigill med ett H. Det har jag haft i en massa år och jag har fäst mig vid det men det är inte så schyst när paketen är från både mig och maken. Fast det är ju jag som slår in…

 1. Men herre jösses vilka fina paket Helena! Att inte jag tänkt på den idén tidigare, verkligen superfint! 🙂

  1. Tack söta Emelie! Ska bli kul att ge bort!
   Kram!

 2. Det där var riktigt snygga paket Helena! Om jag hittar lack i alla dess färger till nästa år så ska jag nog stjäla idén! 🙂

  1. Tack söta Sanna! Jajamensan, varsågod och stjäl 😉
   Kram!

 3. Enkelt och superfint!

 4. Snyggt!!! Själv nöjer jag mig med att alla paket får papper… Men jag tänker varje år att jag ska slå in dem snyggt!

  1. Nästa år Johanna, nästa år! 😉
   Kram!

Comments are closed.

LOADING..