Påskpyssel: påskris i våriga pasteller

Vintern har tydligen landat över oss igen. Ett tjockt täcke ligger vitt utanför fönstret. Vackert, mycket vackert. För två månader sen så hade vi alla jublat men idag känns det som en enda stor suck; den där våren vi fick känna av förra veckan var alltså bara en luring?

Då känns det bra att ha lite vårpyssel inomhus som i alla fall ger hopp om vår och värme. Jag å dottern satte i gång med påskpyssel i helgen och målade ägg i vackra, ljusa pasteller. Pastellfärger är ju väldigt mycket vår men i år känns det extra rätt då det är trendigt med pasteller och ljusa färger.

Började med att hitta en fin, ljus och pastellig färgskala. Köpte Panduros hobbyfärg; gammelrosa, ljusbeige, ljusturkos och blyertsgrå.

Stack ett hål (2-3mm) med potatsstickan i vardera änden av ägget och blåste ut innehållet (och gjorde pannkakor av senare) i en skål. Sen satte vi i gång å måla. Hade en gammal äggkarta som hållare. Det var en bra hjälp för de små händerna.

Hängena gjorde vi av tandpetare och sytråd. Viker en lång sytråd på mitten och slår en knut runt en 15 mm lång tandpetsbit. Den stack vi ned i hålet i toppen av ägget när färgen torkat.

Väljer att inte ha några fjädrar i detta ris för jag hoppas att riset (körsbärsgrenar) ska slå ut till påsk och då blir det fina löv och förhoppningsvis blommor som får pryda grenarna.

Har jättefina nejlikor i en vas sedan tidigare och de rosa blommorna passar väldigt fint till detta påsk-pastell-ris.

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Kram!

    1. Eller hur!! Lite gladare och piggare färger än julpynt och mer grönska. Och påskgodis…!!!!
      KRAM!

  1. Vad fint!! Får kanske bli en tur till panduro imorgon, gillade verkligen färgerna du valt:)

Comments are closed.

LOADING..