Syrener i massor!

Det är en sådan magisk tid just nu. Sommaren står precis och tjuvkikar runt hörnet. I helgen var den här med underbar värme för att snabbt försvinna och gömma sig lite men blomsterprakten är över oss och dofterna från hägg och syren ligger kvar.

Vår trädgård riktigt badar i ljuslila toner. Den 70 år gamla syrenbersån står stolt och slänger i väg dofter över hela tomten. Plockar några grenar och så fortsätter dofterna även inne i köket.

Vet inte hur det är med dig men varje gång jag känner syrendoft så hamnar jag i ettans klassrum och skolavslutningsdagen. Tänk vad doftminnet är starkt.

 1. Jag tycker mig ana att vi nästan alla förknippar denna ljuva doft med tidiga skolavslutningar… Älskar dina bilder Helena. Och ditt sätt att skriva. Heja dig:)

  1. Hej Kristin! Du anar inte vad glad jag blir av din kommentar. Tusen, tusen tack. Lovar fortsätta i samma stil 🙂
   KRAM!

 2. Syrener är ljuvliga! Jag fick ett tips på hur man får syrener att stå längre inne i vas. Man krossar stjälkändarna med en sten och sedan ner i vattnet. Det fungerar faktiskt men det kanske du redan visste:)

  1. Hej Laila! Men du, vilket toppentips. Nä, det hade jag inte hört och ska genast testa. Tusen tack!
   Kram!

 3. Anna skriver:

  Åh syrener….. Vad festligt att du också färdas bakåt till skoltiden av doften. Jag skrev nyligen ett liknande inlägg ”lastgammal men fräsig” om just denna tid http://www.bjornensover.se/?p=388 Vilka fantastiska bilder du har tagit!!!

  1. Hej Anna! Ljuva sommarminnen. Visst var det så att sommarloven dessutom bara var soliga och oändliga… 🙂
   Tack snälla du! Hade snygga modeller 😉
   Kram!

Comments are closed.

LOADING..