Kort till kärringar

På torsdag är det skärtorsdag och då kommer det vimla av små påskkärringar och -gubbar i området. Jag kommer ladda med mängder av godis för det är bland det sötaste som finns när det kommer små kärringar med stora godissugna ögon och ringer på dörren.

Jag minns hur jag drog ihop kompisarna på gatan när jag var liten och vi ritade hela torsdags-förmiddagen mängder av kort. Jag insåg nog tidigt att för varje kort jag gjorde och gav bort fick jag godis i gengäld. Det vill jag nog att mina barn också ska förstå – att det liksom inte bara går att ringa på dörren, sträcka fram en korg och förvänta sig godis. Kalla mig gammalmodig men jag vill verkligen att de ska förstå att det är en gåva som ges som tack för en hälsning och önskan om Glad Påsk som utdelas.

Jag å dottern satt å påskpysslade ett gäng kort. Detta är ett enkelt påskpyssel som passar barn i många åldrar. Nu har hon en lunta att byta mot godis och vi ska nu bara få in storebror i matchen. Får se vilket kort han vill göra.

Gör så här: Måla handen rejält gul med vanlig vattenfärg och tryck handen mot ljust papper. Rita dit ögon, näbb, liten tuppkam och spretande ben. Skriv eller stämpla en hälsning – Glad Påsk.

Sonen fyller inom några veckor 6 år och har numer kläm på bokstäver och läsning. Dottern som är 4,5 är inte lika haj på detta så att då få stämpla gör henne nöjd.

Nu är högen med kort på gång. Några till ska vi göra. Kanske ägg-kort eller påskris i vas vilket var mitt favoritmotiv som barn. Tro nog sonen kanske vill klippa kycklingar.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

 1. Git skriver:

  Åh, så nostalgisk jag blir nu. Det var länge sedan mina barn gick med på den sortens pyssel. Å andra sidan blir kanske kycklingarna inte så charmiga med ett avtryck av en 19-årings hand…. 🙂

  1. Hihihi. Nä, jag är nog beredd att hålla med; 19-åringen tass kanske inte ens passar på halva A4. Sen så skulle jag bli rätt paff om jag öppnade dörren och en lång tonåring stod där med fräknar och röda kinder. Fast, lekfullhet har ingen ålder 😉

   KRAM!

 2. Så himla sött! Jag hade helt kopplat bort det här med påskkärringar. Vår äldste är 4 år nu så han kanske bara var för liten förra året. Nu får vi skynda att planera detta!

  1. Ja, vad kul! Jag är nog minst lika laddad för detta som barnen 😉

   KRAM!

Comments are closed.

LOADING..