Tips på pyssel och dekoration till nationaldagen på lördag

På lördag är det nationaldagen. Nånting du firar? Kan inte säga att jag har fått några givna traditioner runt denna ganska nya helgdag. Gissar att många med mig ser midsommar som en nationell högtidsdag. Förhoppningsvis ska vi träffa vänner och grilla. Gott så!

Oavsett firarambitioner så kan man pigga upp firandet med några fina dekorationer och pyssel till nationaldagen.

Här är två enkla exempel gjorda med samma grund.

Snabbt och enkelt kan man skapa denna solfjädersgirland. Går ju att ha vilka färger som helst, så klart, men att använda gult och blått signalerar verkligen Sverige och lämpar sig bra som dekoration till nationaldagen. Ha som löpare på bord eller hängandes  ute på balkong, i trädgården vid sittplats tex.

Gör så här: Vik gula och blå papper i dragspelsvikning. Använd hela A4 och vik från kortsida till kortsida. Vik det långsmala dragspelet på mitten och limma ihop – limstift, klister eller dubbelhäftande tejp. Sätt gärna fast gem så solfjädern hålls ihop när det torkar om du använder lim. Gör så många som du orkar/har papper till/behöver.
Fäst ihop de separata solfjädrarna på samma sätt som du satte ihop solfjädern. Varva färgerna. Limma på en sida och sätt fast en annan åt motsatt håll, se bild.

Dessa solfjädersgirlander nedan gjorde jag förra året av silkespapper. Klicka här för att komma till beskrivningen.

Kanske detta kan inspirera? Alla fester, stora som små mår bra av festliga dekorationer. Lycka till!

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

LOADING..