Julpyssel i lucka 14: gör en ljuslykta av gamla galgar

Med tio dagar kvar till den 24.e december  börjar det verkligen lacka mot jul. Det är nu vi ska mysa och ta det lugnt. Då kan ett snabbt och enkelt julpyssel som ger ett fint ljus och hög julkänsla kanske passa.

Det som behövs för detta julpyssel är två galgar av den där typen man får hos kemtvätten, ståltråd, en klämma med ljushållare och om man vill, grenar av tall, gran, en, lingon eller annan tålig och av icke snabbvissnade typ.

Gör så här: Dra ut galgarna så de formas till en diamant och vrid en av galgarnas huvuden 90°.

Sätt galgarna i varandra så det blir ett kors och huvudena riktas åt ett håll, så det blir som en krok. Tvinna ståltråd runt huvudena och vira runt korset i botten så det hålls still.

Klipp till grenar att fästa på ramkanterna av ljuslyktan. Jag väljer att bara ha en bit upp på kanterna. Klipper av de bitar som sticker ut.
Klämmer fast en ljushållare i korset längs ner. Redo att hängas upp.

Ni hänger väl med hela vägen i vår kreativa julkalender? Så mycket härlig stämning och vackra projekt fyllda med inspiration. Igår tex gjorde Karin och Freja på pyssliga Pysselbolaget det sötaste luciatåget jag någonsin sett och imorgon är deet Sofia med bloggen Hildas hem. Om ryktena stämmer så vankas det något smarrigt där imorgon. Häng med vet ja’! Följ oss gärna på Facebook så missar du ingenting. På Instagram taggar vi bilderna med #24kreativadagar.

The Creative Collective består av dessa underbara människor: Gina Vide (Willowday), Helena Nord (Mormorsglamour), Helena Söderberg (Craft and Creativity), Karin och Freja Schaefer (Pysselbolaget), Karolina Eriksson (Lina by the bay), Malin Lundgren (Pastill), Maria Strömberg Bååth (Made by Mary), Mina Neumüller Malhotra (Mini Piccolini), Sofia Brolin (Hildas Hem) och så jag, Helena Lyth (Hemma med Helena)

______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena

Och på Instagram heter jag @helenalyth

LOADING..