Tips på snabb och enkel juldukning och placeringskort

Här kommer ett tips på en snabb idé och dekoration till juldukningen.

Då var det dags för en pysslig lucköppning i den kreativa julkalendern igen och detta blir mitt bidragI min lucka finns ett enkelt tips för juldukning och kanske då främst en idé om placeringskort till julmiddagen.

Med de vackraste röda äpplen får man stämningsfull dukning och med papperstejp runt det lilla skaftet kan man lätt få till ett placeringskort.

Det som behövs är så enkelt så; röda vinteräpplen, papperstejp och bra penna. Min dukning går i rött och guld/mässing så jag väljer en guldtejp.

Drar ut lite av tejpen och skriver namnet. River av en längre bit och viker dubbelt runt äppelskaftet. För att få till den där lite arbetade känslan klipper jag till tejpen till en lite vimpel. Klart!

Äpplet ställs nära kuvertplatsen eller som jag gjort, på tallriken.

I går visade Pastill hur man binder vackra julkransar. Och imorgon är det grymma Made by Mary som lyfter på luckan, så nyfiken på vad hon kommer visa.

Har du missat några luckor? Ingen fara, titta in till oss på Facebook och kom ikapp. Häng nu med oss ändå in i julgranen!!

Och med oss menar jag: Gina Vide (Willowday), Helena Nord (Mormorsglamour), Helena Söderberg (Craft and Creativity), Karin och Freja Schaefer (Pysselbolaget), Karolina Eriksson (Lina by the bay), Malin Lundgren (Pastill), Maria Strömberg Bååth (Made by Mary), Mina Neumüller Malhotra (Mini Piccolini), Sofia Brolin (Hildas Hem) och så jag, Helena Lyth (Hemma med Helena)

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

LOADING..