Indiska visar inredning och mode för vår/sommar 2016

I går var det pressvisning för Indiskas inredning, vår- och sommarkolektionen 2016 på Berns. Men Indiska är nog mest känt som modevarumärke så det var även en modeshow. Väldigt härligt att se sköna, lediga sommarkläder när man själv går runt i lager på lager-metoden.

Indiska_SS2016

Inredningen för sommaren enligt Indiska ska gå i blåa, svala toner. Känns så fräscht och jag hoppas nu på en het sommar så dessa svala färger behövs. Men det blå kryddas upp av korall och grönt.

Av nyheterna från Indiska Home 2016 så var det denna vas med tydliga influenser från kemilabb som jag gillade mest. Så himla rolig och anpassningsbar. Massa saker i ett här: mässing, koppar, mörkt trä och minivas. Så rätt på alla plan.

Indiska_provrörsvas_SS2016

Ananaser i inredningen verkar fortfarande funka.

Indiska_SS2016_ananans_kudde

Den lilla burken i mässing med förstoringsglas som lock föll mig också i smaken.

mässing_glas_Indiska

Kan ju inte pynta ett uterum eller uteplats utan ett flaggspel! Detta visar fint alla tyger i sommarens kollektion. Återkommer på kuddar och dukar. Så, det är bara att matcha och mixa!

Indiska_SS2016_flaggspel

Och på bilden ovan syns även ett stora draperi i makramé. Fint som vägdekoration eller draperi i en dörröppning.

Men nu då över till modebiten.

Jag visar här de outfits som jag verkligen gillade och kommer gärna njuta av sommaren i. Som den här fantastiska kimonon/tunikan/rocken eller vad man kallar den. Man kan komma i en lite dassig sak under denna och ändå vara stunning. Observera de fina fransarna längst ner.

Indiska_SS2016_kimono

Spets och vitt syntes i många outfits. Så somrigt och fräscht.

Indiska_SS2016_vit spets

Den här blommiga omlottklänningen är ju hur drömmig som helst. Och sen, återigen fransar. Det är kanske de här makramé-amplarna vi sett i inredningen det senaste året som förs över till mode?

Indiska_SS2016_mode

Jag har aldrig tidigare varit på en modeshow av den här kalibern. Ännu mindre suttit front row. Blev lite ställd när jag hänvisades till min plats. Ska jag sitta där? Som värsta Kardashian, ju! Slängde mig snabbt ner som om jag snart skulle bli bortflyttad, när de skulle komma på att jag blivit placerad där av misstag. Men – jag fick sitta kvar…

Helena_lyth_indiska

Här är två bilder från Indiska som visar vår och sommarkollektionen på ett lite bättre sätt

indiska_vår_sommar_2016

indiska_vår-sommar_2016

Nån mer än jag som längtar efter varma vindar, långa ljusa kvällar och uteserveringar??? Så traggligt att ha månader kvar till försommarvärme.

 

LOADING..