Återvinningspyssel i direktsändning hos P5 STHLM

På förmiddagen i dag var jag å pratade återvinningspyssel i P5 STHLM tillsammans med Tess Ulander. Sändningen idag hade fokus på återvinning och ville ha hjälp med att komma på vad man skulle kunna göra för pyssel med återvunnet material.

Jag tog med mig några av mina favoriter och jag tror nog att jag fick Tess att bli riktigt pysselsugen. Hoppas några av lyssnarna också fick en kreativ lust.

Vill du lyssna på inlaget går det bra att göra det HÄR Hoppa fram två timmar och 13 minuter i sändningen så får ni hela inslaget.

P5Stockholms studio ligger nog så central det bara går – i Kulturhuset vid Sergelstorg, i bottenplan ut mot gatan. Så himla kul att ha en liten publik faktiskt, för saändningen hörs utanför fönstret.

P5Stockholm_kulturhuset_studio

Fina Tess Ulander sitter där inne och sprider en enorm energi!

tess_ullander_P5

Det bästa var nog hur innan sändning spelades Brand New Heavies och den låt som var signaturmelodi till Nile City. (tv-serie om en radiokanal, för er som inte minns eller såg den) Det blev liksom för bra för att vara sant.

Och så här såg jag ut innan jag gick hemifrån. Observera mitt nervösa leende…

helena_lyth_återvinningspyssel

Det första återvinningspyssel vi pratade om var en krans gjord av en pocketbok. Vill du få beskrivningen finns den HÄR.

Pyssel_pocketkrans

Krans_pocketbok

Gamla jordgubbslådor kan användas till mycket. Jag gjorde små korgar och det kan du läsa om HÄR.

återbruk_bärask

Släng aldrig glasburkar! De kan användas till så fantastiskt mycket. Som små garninlindade vaser tex, vilket du kan läsa om HÄR.

vas_garn_alla-hjartans-dag-1

Ett lite mer avancerat återvinningspyssel är den här origmaiasken. HÄR kan du läsa mer.

Ask_tidning

Snart stundar påsekn och då vill vi påskpyssla. Pyssla då med återvunna mjölktetror med kork. 1 liter godis får det plats i denna!!! HÄR kan du läsa om hur jag gjort.

Tetra_tupp_02

Tetra_tupp_01

Hoppas nu detta återvinningspyssel kan inspirera till lite skapande.

 

LOADING..