Påskpyssel: gör pappersfjädrar med mönstrade papper. Mall finns att ladda ner

Påskris är väl det härligaste påskpyntet? Tänkte göra en ny variant i år och pysslade några fjädrar av papper. Av tapetpapper för vara exakt. Ritade en mall i datorn och skrev ut så den ger jag även till dig, längst ner här i inlägget, som en liten påskpresent.

Hänger upp fjädrarna med snöre i ett ris som jag plockade från gatan, en granne hade klippt till några träd så det var ju härligt värre. Riset kanske inte är så där klassiskt påskris-av-björkris-aktigt men det gillar jag, lite ruffigt så där.

påskpyssel_påskris_fjädrar_papper

påskpyssel_påskris_pappersfjädrar

Vad som behövs
färgade/mönstrade papper tex inslagningspapper eller tapetbitar
fjädermall (se längst ner)
penna
sax
lim
nål och tråd

Gör så här: Ladda ner och skriv ut fjädermallen som finns längst ner här i inlägget. Vill du ha en kraftig mall kan pappret först klistras på kartong och sedan klippas ut.
Klipp till två bitar av det mönstrade pappret, lite större än fjädermallen. Limma ihop de två pappersbitarna och låt ligga tills klistret stelnat något.
Lägg mallen på ditt mönstrade papper och rita med penna runt mallen. Klipp ut.
Om du vill kan du dra längs ”ryggraden” på fjädern med ett falsben eller baksidan av en matkniv. Det är för att göra en liten bigning (ett vik). Vik försiktigt fjädern så den vinklas något. Ger ännu mer fjäderkänsla då.
Trä nål och tråd genom toppen på fjädern och häng upp i påskriset eller där du vill ha dina pappersfjädrar.

påskpyssel_pappersfjädrar

påskpyssel_påskris_fjädrar_av_papper

Min typ av påskdekoration och påskpynt kanske inte är så där jättevanlig. Gillar klara glada färger men det passar inte jättebra in i vårt rum så jag håller det lite mer nedtonat. Blir ändå påskigt.

påskpynt_påskpyssel

Här är mallen. Ladda ner den till ditt skrivbord och skriv ut. Det är ett liggande A4.

påskfjädrar_mall

Vill du ha fler tips på påskpyssel? KUL!!! Klicka då HÄR så hittar du mitt påskpysselarkiv. Och glöm inte att följa mig på Facebook så missar du inga nyheter från mig: facebook.com/hemmamedhelena

påskpyssel

 

Spara

LOADING..