Mönster på ägg med färska kryddor

Att göra mönster på äggen med hjälp av färska örter ger fantastiskt vackra ägg. Perfekt till påsk.

Färga ägg_mönster_blad_01

Färga ägg_mönster_blad_02

Lägg ett blad tätt mot ägget. För att bladet ska vara stilla och ge så bra mönster som möjligt träs en nylonstrumpa runt hela ägget. Snurra strumpan till tofs på motsatt sida bladet och fäst med gummiband. Lägg i färgbadet, gärna över natten och ta sedan upp ägget, ta försiktigt av strumpa och blad. Låt torka.

Jag väljer att färga äggen råa och när ägget är färdigfärgat och torrt blåser jag ur ägget för att kunna spara ägget. Hänga i påskriset eller ha som bordsdekoration. Hade jag blåst ur äggen innan så hade ägget inte sjunkit och då blivit svårare att få jämnt färgat.

färga-ägg

Färga ägg_mönster_blad_03

Vackra att ha på bordet till påskdukningen eller hänga upp i påskriset.

Och du får mer än gärna följa mig på Facebook för det kommer hela tiden mera 🙂 facebook.com/hemmamedhelena

Spara

LOADING..