Servera ägg i en vikt loppa

Här kommer ett påskpyssel som kan få bli en del av en bordsdukning. Eller servering i alla fall.

Det är så roligt när en idé poppar upp i huvudet och jag måste bara göra den på en gång. Nu till frukost kokade jag ägg och serverade i en vikt loppa. Varför? För att det blir ju så mycket roligare då!!!

egen_äggkopp_servering

I dag är hela familjen ledig (eller jag sitter ju nu här å skriver, så… svårt att veta var mina lediga tider är…) och det betyder sovmorgon. Men som vanlig är jag och äldste sonen morgonpigga och var uppe redan 06.15. Jag bjöd honom å mig på dessa goda ägg. Han gav två tummar upp på äggen. Min fina loppa var kanske inte direkt hans fokus…

påskpyssel_ägg_hållare

påskmat_servering

En gång när jag var i Storlien på högfjällshotellet som barn såg jag en brittisk familj äta sina löskokta ägg så här. Jag fattade inte vad de gjorde. De åt sina ägg på ett helt annat sätt. Här var det inte med sked å kaviar inte. Smala rostade brödpinnar doppades ner i gulan och slurpades in. Vitan åt de inte ens en gång. Det såg så otroligt gott ut. Och om man serverar äggen så här blir det ju snyggt också. Så enkelt, så härligt.

gör_egen_äggkopp

Beroende på papper blir ju hela konstruktionen av olika stadighet. Mitt tapetpapper klarar detta men skulle inte låta min minsta lillkille bära den med ägg i om man säger så. Tips att ställa den i en liten skål så håller den sig finfint och kan flyttas runt.

påskdukning_ägg

Hur man viker en pappersloppa

Klipp till en kvadrat av kraftigt papper, tex tapetpapper. Jag hade 21 X 21 cm, dvs bredden av vanligt A4

vika_loppa_01

Lägg pappret med mönstret uppåt. Vik pappret tvärs över så de två motsatta ändarna möter varann, två gånger. Det bildas då ett kryss rätt över.

vika_loppa_02
vika_loppa_03

Vik in alla hörn mot mitten, krysset. Dra med nagel, falsben eller baksidan av kniv så det blir skarpa kanter.

vika_loppa_04
vika_loppa_05

Vänd på hela paketet och gör likadant. Se till att göra skarpa kanter.

vika_loppa_06
vika_loppa_07
vika_loppa_08

Ta upp paketet och nu kommer det knixiga, för hörnen inåt, mot varann.

vika_loppa_09
vika_loppa_10

Dra med nageln längs med kantryggarna inne i loppan så det blir skarpa kanter.

vika_loppa_11
vika_loppa_12

Klar!

vika_loppa_13

påskmat_ägg

Idag är det skärtorsdag så det betyder flygtur till Blåkulla. Detta är en av mina favoritdagar. Bara fylld med glädje, första dagen på ledighet, godis i mängder och man får klä ut sig i den mest knasiga klädseln. Kan det bli bättre?

Fast först ska vi nog ta en tur till IKEA (om jag kan övertala/övertyga maken om att det nog inte är så mycket folk och att det kommer gå kvickt…) Byrå till Lillkillens rum ska inhandlas bl.a.

Men sitter du där å vill ha mer påskpyssel? Då kan du klicka HÄR så kommer du till mitt påskpysselarkiv.

Och glöm inte att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena så hänger du med på allt, för det vill du väl? 😉

 

LOADING..