Jag är frukostsnobb! Och det står jag för

Det är mycket som talar för att jag är en frukostperson; morgonpigg, matglad, gammal frukostvärdinna på hotell och stor förkärlek för snygga bufféer.

Kl 06.27 kommer äldste sonen, även han morgonpigg, och viskar ”ska vi gå upp?”. Ja, det gör vi. Passar på att njuta av lugnet före stormen, bara vi två.

Kylskåpsdörren öppnas och nu trillar den ena ingrediensen ut efter den andra. Nu ska jag bygga upp den perfekta frukostbufféen. Vet inte vad det är men jag mår så galet bra av att gotta till det när dagen knappt börjat. Liksom få bjuda familjen på en bra start på helgmorgonen (till skillnad från vardagsmorgnarna då det är mest tidspress och tråkig ton).

frukost_buffé

Och så här uppstyrt ser det ut i ca 12 minuter. Sen så är det liksom frukost överallt. Det slipper ni att se…

frukost_buffet

Tips: Häll upp juice i fin flaska, köpegurkan i konserveringsburk och sylt i fina syltburkar. Med lite finare, mysigare uppläggning blir det genast ”hotellfrukost”.

frukost_juice

Personer i pyjamas, oavsett ålder, är alltid lite mysigare än påklädda, korrekta sådana. Svårt att föra seriösa, hårda diskussioner eller fajter med någon iförd flanellpyjamas eller sovkalling! Bättre att då bara följa känslan av lugn och mumsa honungsmacka iförd morgonrock och ta de djupa tankarna senare.

frukost

Liten kan själv. Faktiskt! Första gången hela ägget åts upp och inte kastades på golvet. En milstolpe alltså.

äta ägg

Sedan är just morgontimmarna på helgen så tillåtande. Alla i familjen sitter lite för sig själva. Med tidningen vid frukostbordet, med läsplatta, djupt ner i legolådan eller kvar i sängen. Det är verkligen här det är lugnet före stormen. För den kommer…

barn_ipad

Önskar er en fin söndag. Här ska det flyttas böcker från övervåning till källare. En del av vår ombyggnad på övervåningen. Lagom söndagsgöra.

 

  1. Åh,vad det där ser mysigt ut…. 🙂 Jag är tyvärr inte en morgonpigg person, utan kvällsmänniska , (trots att jag i min ungdom också jobbat som frukostvärdinna på hotell,vet inte riktigt hur jag klarade det faktiskt 😉 så min styrka sitter i middagen. Det är fint dukat,alltid duk på och tända ljus, varje kväll, måndag som fredag 🙂 men jag får ju definitivt inspiration här till att göra lite mer buffe av helg-frukosten än jag gör idag 😉
    Så tack till inspirationen och hoppas du får en lugn skön söndag,
    Monica i Rom

Comments are closed.

LOADING..