Sommarfrukost med eget jaktbyte: smultron i massor

I går skulle jag å dottern gå på blomsterjakt för vi ska göra ett eget herbarium, vårt sommarprojekt (som jag kommer återkomma med när vi kommit en bit på vägen). Men blomsterjakten gick snabbt över till en jakt på något mycket godare; smultron! Det var så mycket smultron så vi fick se vart vi satte fötterna.

plocka_smultron

Jag hade med mig en väska (ja det blev min handväska för korgen var för hålig för blommorna) men där kunde ju inte smultronen ligga. Vi trädde på strå och det blev en massa strån.

Åh vad jag bara njöt under vår naturpromenad. Det var så mycket sommarlov över detta.

smultron_sommar

Och vi tog oss inte ens ut i skogen utan bara gick längs med trottoaren i vårt villaområde. Så tacksam, så lyxigt.

smultron_på_strå

Nu till frukost njuter vi av vår skörd. Och i kylen hade vi även köpe-bär som blev över från gårdagens efterrätt.

frukost_färska bär

Ska sätta mig nu på trappan med tidningen och ta in dagen.

frukost_smultron

Idag är det en kombinerad sommarlovsdag/jobbdag. Dottern åkte i arla morgonstund på äventyr med mormor och maken är i Almedalen så jag är hemma med sommarlovslediga söner i dagarna tre. Ska jobba på förmiddagarna och sen ta sommarlov med dem på eftermiddagarna. Skansen? Stranden? Ja, det är sådana svåra frågor nu, ha ha ha. Men meta ikväll, det har jag lovat sedan länge.

plocka smultron

Kan man få nog av små barn händer och fötter? Lillkillens söta hand smög sig fram när jag fotograferade vår fångst. Sötaste söt!

Önskar er en fin sommarmåndag. För er som jobbar och längtar till semestern; kämpa! För er som är lediga; njut!

avsändare

ps: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

LOADING..