Fiskebäckskil – blir knappast mer västkust än så här?!

Hej i sommaren! Hoppas ni har lika härligt sommarväder som vi. Aldrig har jag väl vågat drömma om sådan värme. Och att få bada här på västkusten i varmt vatten hör väl inte till vanligheterna?

Njutit av en av västkustens pärlor; Fiskebäckskil hos kära vänner. En helt sagolik dag med krabbfiske och skaldjursmiddag.

fiskebäckskil_04

fiskebäckskil_05

Älskar hur denna lilla stad är uppbyggd. Tätt, tätt står husen och gränderna vindlar sig mellan. Det är som om husen vill stå nära varann får att hålla värmen när vinden blåser kallt från havet oktober till april.

fiskebäckskil_02

fiskebäckskil_06

Vartenda hus är som taget från ett vykort.

fiskebäckskil_rosor

Och sen alla dessa rosor som växer sig stora upp på fasaderna trots den lilla, lilla ytan de växt upp från.

Men som sagt, dagens uppdrag var att bada, hänga på bryggorna och fiska krabbor. För oss östkustbor är denna marina jakt ytterst exotisk.

fiskebäckskil_01

fiska krabbor

krabbfiske_01

krabbfiske_02

krabbfiske_03

Sedan var det tillbaka till huset via en och annan Pokémon… Återigen, jag blir galen! Inte inbiten fan än…

skeppsmobil_02

Pustade ut i trädgårdens skugga och ett pusslande av gåvan vi hade med oss – ett skepp som kan användas som mobil i inredningen eller faktiskt att flyga med som drake. Tyckte den skulle passa bra hos våra vänner som bor i ett tvättäkta kaptenshus!

baka_bröd

Fick lära mig ett tips av husets ”Ernst”: att vika bakplåtspapperet lite, som ovan, för att göra två limpor utan att de går ihop.

Sen gick vi på en kort promenad för att hämta upp nyfångade, nykokta HAVSKRÄFTOR i en av fiskebodarna! Blir väl inte mer lokalproducerat än så?

kräfttinor

Och här är tips på en fantastisk rätt: Släng på ett gäng blåmusslor på grillen och innan servering hälla olivolja blandat med pressad vitlök och hackad persilja över dem, inne i musslan. FANTASTISKT GOTT!!!

grilla_blåmusslor

Vilken kväll vi fick! Så vackert, gott och trevligt. Flera grannar trillade in under kvällen och vi satt ute tills mörkret och myggorna anföll oss.

skaldjursmiddag

skaldjur_västkusten

Nyfångade, nykokta havskräftor och räkor, grillade musslor, nybakat bröd och svalt rosa bubbel. Holy smoke vad gott och lyxigt. Tack allra finaste, bästaste A & R.

avsändare

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena & Instagram @helenalyth

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..