Tips för loppis: Fixa till och måla rotting

Ute på gatan hemmavid stod ett rottingbord med en lapp: Ta den som vill ha. Nä men, tack så mycket!!! Älskar rotting och små sideboards kan man väl aldrig få nog utav? Har fyndat ett tidigare på loppis och nu är det ju tydligen hett och rätt med rotting.

måla_rotting

renovera_rotting

Detta bord var ruggigt slitet. Jag gissar att vår granne hade haft det ute på balkongen. Men jag ville pröva att ge den ett nytt liv.

Måla rotting

måla_rotting

Började slipa med sandpapper men insåg rätt snart att det behövdes en grövre slipning. Tog fram morakniven och började rispa så flaggorna flög. Detta var så kul! Snabbt ser jag resultat och det är något lite knasigt med att rispa bort lager. Det liksom tar över en och jag kan inte sluta.

Men till slut fick jag känna att det var nog och barnen ropade på middag…

måla_rotting

Sedan klädde jag in och tejpade glasskivan för att fortsätta med färgen. Kanske att jag skulle grundat med något lack men jag kände att bordet var gratis och jag ville ha snabbt slutresultat så jag gick direkt på sprayfärgen.

måla_rotting

Sprayade åt alla håll och kanter. Vände på hela paketet och kom åt i alla hörn.

Är så himla nöjd med resultatet. På de platser det var väldigt slitet blev färgen rätt matt men annars syns det inte alls att det var slitet och gammalt.

måla_om_rotting_02

Gillar det tuffa svarta mot glasskivan.

renovera_rottingmöbel

Visst, det är lite skadat men då berättar den ju en historia.

loppis_rotting_måla

måla_rottingmöbel

Ett bra bord, dessutom. Är inte helt övertygad om vart den ska hamna tillslut. Dottern ville ha den till sitt dockskåp. Kanske…

måla_om_rotting_02

Så, med detta vill jag tipsa om att inte välja bort de där slitna möblerna, rottingmöblerna, på loppisarna i sommar. Ganska snabbt och enkelt blir de superfina.

avsändare

ps: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

  1. Snyggt! Älskar MontanaGold’s färger! De har jättebra klarlack också att avsluta med i matt, semigloss och blank för att det ska bli ännu bättre resultat.
    Tycker det blev fint ändå att det var lite ”skadat” under och det är ju inte direkt något man tänker på. 🙂

  2. Så fint det blev! Syns inte alls hur slitet det var innan. Det är sånna där grejer som är extra roliga att fixa till tycker jag.

  3. Men så fint det blev Helena!! Härligt, du är så fuktig på att finna skönheten i saker ? Kram

Comments are closed.

LOADING..