Snabbaste köksstädningen till jul. Och ett julpyssel!

Visst vill man ha det städat till jul? Fast det där med att hinna och finna tiden att städa är det ju lite svårt med, eller hur? Här kommer ett tips till jul som får en stor effekt men kräver minimal ansträngning.

Hur ser din kylskåpsdörr ut? En massa scheman, to do-listor, räkningar, pizzamenyer och bilder på barn och hundar? Om du skulle ta allt och stoppa i en kasse som du ställer någonstans bara under någon vecka, tills julen är över, så känns köket med ens jätteannorlunda. Ger verkligen en mer städad känsla.

Och då kliver jag in här med ett tips till då… Nu har du en ren och fin yta som kan med fördel julpyntas.

julpyssel_girlang_03

julpyssel_girlang_02

Mellan kylskåpsmagneterna kan du spänna snören/band och hänga upp något fint i. Flaggspel och barrbuketter till exempel.

julpyssel_girlang

Enklaste flaggspelet. Klipper pappersbitar, gör hål med hålslagare och trär igenom snöre. För att få lite mer karaktär klipper jag till pappersbitarna till vimplar och skriver GOD JUL på dem.

julpyssel_girlang_01

julpyssel_girlang_04

Sen hur det ser ut INNE i kylskåpet… Det vill du inte veta!!!

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 1. Palle skriver:

  Enkelt och smart tips som dessutom kan delas i två.
  Ibland är det de små sakerna som gör den stora skillnaden.

 2. Inger skriver:

  Helena, tack för allt fint du bjuder på!
  Har kommit på mig själv att jag sitter med ett leende och en go känsla när jag tittar in till dig. Sitter just nu med mina pappersremsor jag just fått från Adlibris och tänker kämpa mig till att göra pappersstjärnorna du visade för en tid sedan… må jag lyckas…
  Sedan har jag fastnat för pepparkaksdörrarna, såå fina och saffransjulgranen.
  Det är min mission inför julen. Inte för att jag måste utan för att jag så gärna vill.
  Nu stjärnorna…håll tummarna!

Comments are closed.

LOADING..