Gör en ljusstake av en gren och ljuskoppar

Detta får bli mitt bidrag i Ernst Kirchsteigers anda denna jul. Finns väl ingen som han som kan skapa med saker från naturen. Jag gör den dock lite mer glamourös med en dash of gold. För det är ju mer jag 😉

diy_gora-ljusstake-med-gren_01

Gör en ljusstake av en gren och ljuskoppar

ljusstake_gren

Det som behövs:
Gren som när den ligger på en plan yta är stadig och gärna kommer upp lite grann
Ljuskoppar för värmeljus
Ev färg att färga kopparna
Lim som är lätt och eller blir osynligt när det stelnar
Limpistol
Glitter

Gör så här: Lägg grenen och se efter hur den ligger. Mycket viktigt att den är stadig och ligger still.
Pensla över ditt lim på grenen och strössla över glitter. Låt torka.
Placera ut kopparna (färga dem först om du önskar byta färg på dem) på grenen där du önskar dem och där de ligger plant och stadigt. Ett tips är att bygga upp en liten platå av lim från limpistolen om du inte har helt plana ytor. Klutat dit hett lim från pistolen och låt torka, och fortsätt tills du får en avstås/platå så koppen sen kan stå helt plant.
Limma en kluta på ljuskoppens undersida och limma fast på grenen. Låt torka och njut av en vacker ljusstake.

diy_gora-ljusstake-med-gren_05

diy_gora-ljusstake-med-gren_03

Mossan på grenen i hop med det guldiga gav en väldigt vacker färgskala. Något jag fick på köpet och inte helt planerat om jag ska vara ärlig.

diy_gora-ljusstake-med-gren_04

Och så klart är den ju som vackrast när den är tänd.

diy_gora-ljusstake-med-gren_02

Och det stör mig något djävulusiskt att jag inte får till en bra bild på hur glittret verkligen glittrar helt fantastiskt i skenet av de levande ljusen. Ni får bara lita på mig när jag säger att det blev en helt annan gren, en levande och vacker gren.

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

LOADING..